Møtte ikke til soning – det kan 31-åringen angre på nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter at 31-åringen fikk innvilget utsatt soning, møtte han ikke opp i Indre Østfold fengsel til avtalt tid. Det likte påtalemyndigheten dårlig.

DEL

EIDSBERG: En 31 år gammel mann må belage seg på lengre fengselsstraff etter at han unnlot å møte til soning. I februar skulle mannen egentlig møte til soning i Indre Østfold fengsel, men dukket ikke opp.

Søkte om utsettelse - droppet å møte opp

Mannen, som for tiden bor i utlandet, skal ha avgitt en uforbeholden tilståelse i retten. Han var opprinnelig innkalt til soning den 30. januar 2018. Etter søknad om soningsutsettelse fra siktede ble tidspunktet for soningsstart justert til 28. februar 2018.

Påtalemyndigheten mente først at fengselsstraffen for det nye forholdet burde settes til 7 dager ubetinget fengsel. Eksakt hvor lang dommen mannen opprinnelig skulle sone var kommer ikke fram i dommen, men retten kom fem til at 5 nye dager med ubetinget fengsel holdt som reaksjon for at han ikke møtte opp til soning.

Belønnet for tilståelsesdom

At rettssaken kunne føres som en tilståelsesdom ble vurdert som formildende av Heggen og Frøland tingrett.

«Retten er kommet til at straffen kan settes til 5 dager ubetinget fengsel. I henhold til påtalepraksis ved Øst politidistrikt straffes unnlatelse av fremmøte til soning av dommer på mellom 30 og 120 dager fengsel med ubetinget fengsel i 7 dager. Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse og dette skal tillegges vekt i formildende retning», heter det i dommen.

Artikkeltags