Her setter Flemming (40) i gang med det han selv omtalter som idioti på høyt nivå

ALDRI MER: Flemming Kristiansen angret fra første tråkk på at han valgte å sykle med gassmaske.

ALDRI MER: Flemming Kristiansen angret fra første tråkk på at han valgte å sykle med gassmaske. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Aldri mer. Det var som å puste igjennom et sugerør. Idioti på høyt nivå, ler Flemming Kristiansen.

DEL

ASKIM: Flemming Kristiansen er kjent for rare påfunn og ekstreme utfordringer. Lørdag var en slik dag. På programmet sto klubbmesterskap på ti kilometer tempo i Smaalenene Sykkelklubb. Spydeberg-mannen fikk en genial idé før avreise.

– Angret med en gang

– Da jeg skulle plukke med meg en ekstra sykkelslange hjemme før avreise, oppdaget jeg gassmaska fra tiden jeg var i militæret i Danmark. Med en gang tenkte jeg at det blir for dumt å ta på meg den. Men så angret jeg, snudde og tok den med, humrer 40-åringen, som er født i Danmark, men som har bodd over 30 år i Spydeberg.

Det tok imidlertid ikke lang tid før han angret på valget.

– Jeg fikk syre etter 500 meter og var stokk stiv. Det fantes ikke luft inne i maska. Det var rett og slett helt jævlig. Jeg hadde følelsen av klaustrofobi flere ganger. Og glassene dugget så mye at jeg kun så de hvite linjene langs veien, forteller Kristiansen.

Ville ikke kaste maska

 

Men kaste maska skulle han likevel ikke.

– Jeg er for sta til det. Hadde jeg startet, måtte jeg fullføre. Sånn er det når man ikke er den skarpeste kniven i skuffen. Da får man ta konsekvensen av egne dumheter. Men aldri mer, gapskratter Kristiansen.

– Men det er jo slike ting man husker når man kommer på gamlehjem: Ti kilometer tempo i klubbmesterskap med gassmaske. Det er jo latterlig dumt, ler mureren.

Noe positivt tar han likevel med seg.

– Neste gang jeg har smerter, skal jeg minne meg selv på hvor heldig jeg er som i det minste kan puste, slår han fast.

Snittfart på 38 km/t

Med tanke på at han stilte til start på tempoen med gassmaske, og på terrengsykkel, syklet 40-åringen imponerende fort. Han kom i mål på tiden 15.48. Det gir en snittfart på nesten 38 kilometer i timen. Med det var han ett minutt og 19 sekunder bak vinner og klubbmester, Øystein Fundingsrud, som syklet på temposykkel. 32-åringen Fundingsrud vant for øvrig med knappest mulig margin. Espen Malo var nemlig bare fattige ett sekund bak.

SAMARBEID: Leder i Smaalenene Sykkelklubb, Samir Tawfiq, var pilot for svaksynte Marius Vincent Philipp under klubbmesterskapet.

SAMARBEID: Leder i Smaalenene Sykkelklubb, Samir Tawfiq, var pilot for svaksynte Marius Vincent Philipp under klubbmesterskapet. Foto:

Totalt var det 15 ryttere som avsluttet konkurransesesong med temposykling i Smaalenene Sykkelklubb.

RESULTATER:

Smaalenenemesterskapet i temposykling (klubbmesterskap for Smaalenene sykkelklubb) i Tosebygda, lørdag 1. oktober:

M11: 1. Bendik Søreng, Askim 24,18, 2. Amir Tawfiq, Askim 26,17.

M17-19: 1. Jørgen Christoffersen, Askim 15,45.

M20-29: 1. Kay Ingvald Thingstad Pedersen, Mysen 15,29.

M30-39: 1. Øystein Fundingsrud, Eidsberg 14,29, 2. Espen Malo, Askim 14,30, 3. Tom Andreas Haugbro, Engelsviken 14,54, 4. Frank R. Nilsen, Knapstad 15,14, 5. Eivind Søreng, Askim 15,56, 6. Jon Aasen, Askim 17,49, 7. Morten Søreng, Askim 18,47.

M40-49: 1. Gunnar Alvim, Spydeberg 15,23, 2. Jan Børre Johansen, Spydeberg 15,41, 3. Flemming Kristiansen, Spydeberg 15,48, 4. Arild Unnestad, Spydeberg 16,39.

M50-59: 1. Lasse Fjærestad, Saltnes 14,46, 2. Raymond Henriksen, Spydeberg 15,02, 3. Kjetil Westgaard, Askim 15,56, 4. Samir Tawfiq, Askim 23,26.

Se hvordan det gikk med de lokale rytterne i Birken

Denne gjengen vil sykle i ekspressfart til Oslo

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags