Sendt til sykehus etter velt

I GANG: Starten gikk klokka 10 i morges.

I GANG: Starten gikk klokka 10 i morges. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nesten 200 utøvere sykler Smaalenene Rundt i dag. Én syklist ble hentet av ambulanse og kjørt til sykehus etter å ha gått over ende.

DEL

Startskuddet for Smaalenene Rundt gikk klokka 10 i dag morges. Start og mål er ved Meieriet på Slitu.

Rittet er delt i lag- og fellesstart. I lagkonkurransen var det to lag med. For CK Øst fra Fredrikstad fikk turen en brå slutt ved Krokedal. Flere gikk over ende i en stygg velt. Tre personer ble skadet. Én person ble sjekket av ambulanse på stedet, én sendt til legevakt, og én sendt på sykehus for observasjon. Det opplyser lagleder Cato Pettersen i CK Øst.

Sand på veiskulderen

– Det var i en smal utforkjøring. Det lå litt sand nederst på veiskulderen, som gjorde at velten skjedde, sier Pettersen.

Ifølge laglederen ser det ut som velten ga mindre skader enn først antatt. Farten var svært høy, og de materielle skadene store. Sykkelen ble knust og hjulene fløy flere hundre meter.

Sjokkskadd

– Det kan være snakk om et brudd i en nese. I tillegg klaget en på smerter i ryggen. To var sjokkskadd og vanskelige å få kontakt med. Vi tok avgjørelsen om å bryte med en gang. Det var ikke noe hyggelig. Resten av laget trillet rolig videre. Vi kommer til å ta en debrif på trening i morgen, sier Pettersen.

Den 110 km lange løypa går gjennom store deler av distriktet. Ingen veier er stengt, og syklistene må følge vanlige trafikkregler. Folk som er ute og kjører bes derfor om å ta hensyn til syklister. Klokka 13.50 er de fleste kommet til mål.

Kartet under viser løypa.

Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags