ASKIM: – Jentene har jobbet knallhardt gjennom hele turneringen. Jeg er kjempestolt av dem, sier Spydebergs trener, Trond Berget til Smaalenenes Avis, etter at laget har mottatt vinnerpokalen.

Jentene gjorde det så bra at de kom til finalen i A-sluttspillet på nivå 2. Der møtte de HK Trøgstad J12 og vant hele 17-9.

– Det var veldig deilig. Jentene har jobbet kjempehardt. Vi har tapt èn kamp i turneringen, ellers har vi vunnet. Målet med turneringen var å vinne, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)

Berget, som trener jentene sammen med Jesper Noulund, synes også at finalekampen var veldig bra, og mener jentene spilte helt fantastisk.

– Dette er vel en av de beste kampene vi har spilt til nå, sier han.

LES OGSÅ: Landslagssjefen i håndball trivdes på Smaalenene Cup: – Stor mulighet for at jeg kommer tilbake(Smaa+)

(Saken fortsetter under bildet)

Askim best i lokaloppgjør

Mens i kampen mellom Askim J14 og HK Eidsberg J14 på nivå 1 var det askimingene som var best. De røde kunne til slutt gå av banen etter å ha vunnet 11-7 over eidsbergingene i finalen i B-sluttspillet.

SE OGSÅ:

Bildeserie

Over 200 lag spilte under Smaalenene Cup i håndball – se bildene fra finalene her

SE OGSÅ:

Bildeserie

Smaalenene Cup i håndball er godt i gang – se bildene fra Marker og Trøgstad her

– Når vi først kommer til B-sluttspillet så er jeg veldig fornøyd med seier der. Innsatsen har vært bra hele helgen. Men det har vært en tung start på helgen, og det er fordi vi har hatt mye mengdetrening og lite tid med ball ettersom Askimhallen ikke åpnet før i forrige uke. Vi henger litt etter i bruken av ball og sånn. Den fysiske formen er veldig bra,  jeg tror ikke den har vært bedre på dem noen gang. Utover nå blir det bare bedre og bedre tror jeg, forteller Jonas Kopperud, som trener jentene sammen med Tommy Knudsen.

LES OGSÅ: Mari (17) og Fredrik (20) tok NM-gull i friidrett på samme øvelse

(Saken fortsetter under bildet)

Spilte mot hverandre

HK Eidsberg G15/16 har så mange spillere at de har måttet dele laget i to. Søndag havnet begge lagene i finalen i A-sluttspillet, hvor det ene laget trakk det lengste strået og vant 25-15. For å skille litt på fargene spilte det ene laget i gult, og det andre i svart.

– Begge lagene har spilt kjempebra gjennom hele turneringen synes jeg. Men nå var det det gule laget som ville mest, og da ble det som det ble. Dette er jo egentlig en treningsturnering, så vi hadde ingen voldsomme mål om å vinne hele turneringen, sier Alf Søby, guttenes trener.

LES OGSÅ: Lokale ryttere fikk vist seg fram på hjemmebane

Mye lokal jubel

Flere andre lokale lag gikk også til topps i turneringen. Skiptvet jenter 16 år gikk helt til topps i A-sluttspillet på nivå 2. Laget slo HK Eidsberg i finalen 11-6. Finalen ble spilt i Skiptvethallen.

I klasse jenter 13 år nivå 1 ble det hjemmeseier til Askim. Laget spilte seg fram til finale i A-sluttspillet og slo Halden 12-6. Finalen ble spilt på Askim ungdomsskole. I A-sluttspillet på nivå 2 i samme årsklasse spilte Spydeberg A-finale, men tapte for Hauketo 13-11. Den kampen ble spilt i Trøgstadhallen.

I klasse gutter 14 år nivå 2 ble det A-finale på HK Trøgstad. Laget kunne til slutt juble etter å ha slått Degernes 10-9 i finalen i Askimhallen.

I klasse gutter 14 år nivå ble det også lokal vinner. HK Eidsberg tok seg til A-finalen i Askimhallen og beseiret Elverum greit 18-12.

I klasse gutter 12 år ble det ren lokal finale. Der møttes Skiptvet og HK Eidsberg i Trøgstadhallen, og førstnevnte lag vant en spennende finale 13-14.