Gå til sidens hovedinnhold

Slik har du aldri sett nødetatene i Indre Østfold før

Artikkelen er over 1 år gammel

Nødetatene byr på seg selv med sin versjon av BlimE-dansen.

NRK Super har de senere årene invitert alle til å være med på BlimE-dansen. Den oppfordringen har nødetatene i Indre Østfold tatt på strak arm. Ideen dukket opp blant ambulansearbeiderne forklarer Lars som selv arbeider i ambulansetjenesten.

– Det var èn på stasjonen som ville at vi skulle bidra med BlimE-dansen. Vi er to personer, Petter og jeg, som filmer med litt mer enn et vanlig digital kamera, så vi bestemte oss for å gjøre det skikkelig.

– Vi begynte mandag i forrige uke, siden har vi sittet med det 24 timer i døgnet, minus den tiden vi er på jobb for å få det ferdig, sier Lars.

Godt budskap

Han forklarer at han og kollegaen har drevet med denne typen på hobbybasis, men at de nå tok det hele til et nytt nivå.

– BlimE-dansen har et veldig godt budskap. Den handler om å se hverandre og bry seg. Det er jo derfor vi har de jobbene vi har.

– I de fleste BlimE-videoene er det kun dans i 3 minutter. Vi ville også fortelle en historie i vår video om hva vi driver med, forklarer L.ars.

Gyllen time

Å samle personale fra politiet, brannvesen og ambulansetjenesten er ikke bare lett i arbeidstiden.

– Vi hadde en gyllen time. Alle var på jobb, om det hadde skjedd noe måtte en eller flere etater måtte rykket ut. Hadde noe skjedd, hadde det blitt vanskelig å gjennomføre, sier han.

– Det var noen som var litt ukomfortable da de skulle danse foran kamera for første gang. En fra vår stasjon hadde øvd inn dansen skikkelig og fungerte som koreograf. Alle som var med måtte ha øvd på forhånd, som sagt hadde vi bare den ene timen å gjøre det på.

Mange stilte

Med i videoen er personale fra ambulansetjenesten, politiet, brannvesenet og barn fra Edwin Ruuds barnehage.

– Det var veldig gøy og overraskende med så mange politifolk. De kom med tre patruljebiler. Fra brannvesenet kom hele daglaget. Fra ambulansetjenesten kom det flere som egentlig hadde fri, men som ville være med i videoen, forklarer Lars.

Han har ingen forhåpninger om at videoen skal gå viralt, likevel:

– Men det er gøy med høye seertall, erkjenner han med et smil.

Se videoen her:

Kommentarer til denne saken