Svend Karlsen (26) unte seg en skikkelig ferie – det ga resultater

347 poeng: Svend Karlsen smalt til med sterke 347 poeng i Torpa. Gjør han det samme på landsskytterstevnet kommer han høyt på listene. ALLE ARKIVFOTO: JO ERIK ASKERØI

347 poeng: Svend Karlsen smalt til med sterke 347 poeng i Torpa. Gjør han det samme på landsskytterstevnet kommer han høyt på listene. ALLE ARKIVFOTO: JO ERIK ASKERØI

Av

Svend Karlsen (26) hadde tatt seg ferie i to uker og slet i starten. Men i Torpa-stevnet løsnet det med 347 poeng.

DEL

Den siste helgen i juli før årets høydepunkt – Landsskytterstevnet (LS) pleier mange toppskyttere og andre å skyte i de fire stevnene som inngår i Våpensmia Cup i Vest-Oppland. Flere av de beste lokale deltok også – med litt blandet utfall. For Svend Karlsen ble det en flott avslutning på en litt blandet helg.

– Deilig at det løsnet

Askimingen Svend Karlsen har slått ut i full blomst med skyting på sitt ubestridt høyeste nivå. 26-åringen har flere ganger levert resultater som gir håp om sterk innsats i LS.

I stevnet i Torpa smalt Askim-skytteren til med sterke 347 poeng. Med 16 innertreff på de 35 skuddene endte han opp med en sterk fjerdeplass – med samme poengsum som stevnevinneren.

– For å lade opp tok jeg meg to uker med skikkelig ferie. I helgen prøvde jeg meg igjen i disse toppstevnene. Etter en litt trå start med 339 og 340 poeng som litt rusten i varmen, løsnet det skikkelig i Torpa. 347 poeng ga meg en flott bekreftelse på at jeg kan presterte skikkelig på LS. Nå skal jeg trene hardt fram mot LS og også skyte tre norgescupstevner, avslutter en svært fornøyd Svend Karlsen.

Tok klasseseier

En annen lokal skytter som leverte bra på sitt beste, var junioren Aleksander Bech Lund. Askim-gutten – som skyter for Båstad – har valgt å konkurrere blant seniorene i år. I stevnet i Søndre Land presterte 18-åringen fine 343 poeng. Det ga seier i klasse 4.

Fullt så bra gikk det ikke for unggutten i de tre andre storstevnene i Våpensmia Cup. Han skjøt 339 i både Etnedal, Torp og Nordre Land. I sistnevnte hadde han riktig nok hele 17 innertreff, men det hjelper lite når han stopper på 339 poeng.

Men Bech Lund beviste altså igjen at han kan skyte veldig bra på sitt beste. Ingen tvil om at 18-åringen har tatt overgangen til seniorskyting bra.

(Saken fortsetter under bildet)

VANT: Junioren Aleksander Bech Lund vant klasse 4 i Søndre Land med solide 343 poeng.

VANT: Junioren Aleksander Bech Lund vant klasse 4 i Søndre Land med solide 343 poeng.

For Ørje-kvinnen Marianne Berger gikk det ikke like bra. 29-åringen var optimistisk etter å ha skutt hele 348 poeng i Skiptvet nylig, og drømte om reprise på LS 2009 da hun som 19-åring ble skytterprinsesse.

Men da må hun prestere langt bedre enn hun gjorde i helgens stevner. Da ble 344 poeng det beste resultatet i Bustenskjoldstevnet i Etnedal. Men kanskje en dårlig generalprøve gir suksess når det gjelder som mest?

IKKE TOPP: Marianne Berger skjøt 344 poeng som best.

IKKE TOPP: Marianne Berger skjøt 344 poeng som best.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags