Skjøt sitt livs stevne – slo OL-utøver

Sterkt: Amund Iversen (30) fra Hobøl skytterlag slo til med 248 poeng og seier foran en lang rekke toppskyttere i Råde-stevnet.

Sterkt: Amund Iversen (30) fra Hobøl skytterlag slo til med 248 poeng og seier foran en lang rekke toppskyttere i Råde-stevnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Amund Iversen slo til med knallresultatet 248 poeng i Råde-stevnet og en sterk seier foran mange toppskyttere.

DEL

Blant de virkelig sterke skytterne 30- åringen fra Hobøl la bak seg på resultatlisten i stevnet var toer Sina Busk, OL-deltaker i Rio, Ole Kristian Bryhn på tredjeplass og fjerdeplasserte Simon Kolstad Claussen. Busk og Bryhn stoppet begge på 247 poeng, mens Clausen fikk 246.

– Mitt livs stevne

– Dette var dagen da alt klaffet. Først overrasket jeg meg selv positivt med å skyte 244 poeng i høststevnet i Fredrikstad. Jeg som til nå har slitt med å klare 240. Så dro jeg videre til Råde. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg fikk anvist 148 poeng på de 15 første skuddene der. Da ble jeg skikkelig usikker og måtte jobbe hardt på den avsluttende 10-skudden. Men så klarte jeg sannelig med maksimale 100 poeng og vant foran alle kanonskytterne. Alt klaffet. Det var en utrolig deilig følelse, sier den strålende fornøyde 30-åringen fra Hobøl skytterlag.

Han har riktig nok en viss fordel av å ha miniatyrskytterbakgrunn når det er snakk om innendørsstevner som de i Råde og Fredrikstad, men likevel.

Saken fortsetter under bildet.

OVERRASKET SEG SELV: Amund Iversen er normalt fornøyd om han klarer over 240 poeng. Nå slo han til med 248 poeng.

OVERRASKET SEG SELV: Amund Iversen er normalt fornøyd om han klarer over 240 poeng. Nå slo han til med 248 poeng. Foto:

– Jeg trives best med 22-kaliber i forhold til grovkaliber utendørs og har den senere tiden trent litt ekstra på stående med luftvåpen. Men at jeg skulle få slik fullklaff hadde jeg aldri forestilt meg i min villeste fantasi, sier Amund Iversen entusiastisk videre.

Aldri opplevd liknende

– Jeg har aldri opplevd noe liknede i DFS (red.anm. Det frivillige skyttervesen)-skyting. Jeg var faktisk veldig fornøyd over de 244 poengene jeg oppnådde i Fredrikstad også.

Hoblingen ble selvfølgelig ansporet til ytterligere satsing med etter en slik prestasjon som disse 248 poengene.

– Det er klart jeg får lyst til å prøve å satse enda mer på skyting når jeg opplever noe sånt som dette, forteller 30-åringen.

Neste oppgave for Amund Iversen blir Viken II innendørs – landsdelsmesterskapet.

– Skulle jeg klare noe liknende der, kjemper jeg faktisk om en topplassering. Men det kan jeg overhodet ikke regne med å få til. Nei, ambisjonene mine der får vel være å klare den tidligere evige grensen på 240 poeng for meg, avslutter Hobøl skytterlags Amund Iversen.

Flere topplasseringer

I Råde-stevnet vant Eidsberg Johan Martin Syversen veteran 65 med 249 poeng. Johan Lund ble treer med samme poengsum. I Fredrikstad smalt Lund til med full hus – 250 poeng – og seier. I sistnevnte skjøt også Eidsbergs Hans Heer maksimale 250 poeng, men ble likevel «bare» toer i veteran 73.

Saken fortsetter under bildet.

Spydebergs Harald Buuer vant veteran 55 i Fredrikstad med 248 poeng, mens han «bare» ble sjettemann i Råde med 246 poeng. Der ble for øvrig Eidsbergs Rune Wallin toer med 247 poeng i samme klasse.

Saken fortsetter under bildet.

I Råde vant Spydebergs Stig B. Hansen klasse 2 med 246 poeng, mens klubbvenninnen Anne Marit Nygaard ble toer i samme klasse i begge stevnene.

Lokale vinner ble det også i klasse 1 i begge stevnene. I Råde vant Karl Petter Elvestad fra Trøgstad skytterlag med 249 poeng. Han ble også toer i Fredrikstad med 248 poeng. I dette stevnet skjøt Kim Johnsen fra Spydeberg skytterlag seg til topps med 249 poeng.

Gode klasseskyttere

Av klasseførte skyttere var det flere lokale som skjøt bra i Råde. Båstads Anders Skaug tok syvendeplass med 246 poeng, mens Bjørnar Sletmo fra Trøgstad og Elin Agnete Aune fra Eidsberg ble henholdsvis nummer 11 og 13 med 244, respektive 243 poeng i klasse 3–5. I Fredrikstad delte Amund Iversen og Trøgstads Glenn Tore S. Gaustad femteplassen med 244 poeng for begge, mens Sletmo ble syvendemann med 243 poeng. Samme poengsum – på en tiendeplass – ble det for Eidsbergs Guro Heen.

Av de aldersbestemte skytterne var det Askims eldre rekrutt Aleksander Bech Lund som gjorde det best med 2 x 249 poeng og femte-, respektive niendeplass, mens Skiptvets Anders M. Wold Aamodt ble syvendemann i rekruttklassen med 249 poeng i Råde.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags