Seierspallen og EM-plassen røk for Jørgen Sæves - hadde litt for mange glippeskjær

Firer i nm: Jørgen Sæves måtte nøye seg med tre fjerdeplasser på de tre første løpene i sprint-NM. På den avsluttende 1.000-meteren kom han seg endelig opp på pallen med en tredjeplass. Men han ble med det likevel fjerdemann i norgesmesterskapet. arkivFOTO: PRIVAT

Firer i nm: Jørgen Sæves måtte nøye seg med tre fjerdeplasser på de tre første løpene i sprint-NM. På den avsluttende 1.000-meteren kom han seg endelig opp på pallen med en tredjeplass. Men han ble med det likevel fjerdemann i norgesmesterskapet. arkivFOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er fornøyd med framgangen på 1.000 meter. Men det er surt å bli nummer fire i NM og miste EM-plassen.

DEL

Det sier askimingen Jørgen Sæves, som går for Båstad IL, etter sprint-NM utendørs på Gol i romjulshelgen. Han ble nummer fire på begge 500-meterne med de respektive tidene 36,71 og 36,88 sekunder og også fjerdemann på den første 1.000-meteren med tiden 1.13,58 minutter. Først på den avsluttende 1.000-meteren søndag klarte 24-åringen å komme seg opp på seierspallen på en enkeltdistanse, da han kom seg i mål på tiden 1.13,51 minutter. Men det holdt likevel «bare» til en fjerdeplass sammenlagt i årets sprint-NM for Sæves, som tok bronsemedalje i fjorårets NM.

Glad for litt framgang

– Totalt sett må jeg si meg fornøyd over innsatsen i helgens sprint-NM. Men det klart det er surt å ende opp med fjerdeplass totalt i NM utenfor pallen. Og når kun tre mann får på EM for Norge, så regner jeg med at den plassen også er tapt for meg, sier askimingen.

Han gleder seg over framgangen han fikk til på 1.000-meter i NM.

– Jeg har gått brukbare 500-meteren til nå i vinter, men slitt på 1.000-meter. Da jeg kom hjem fra verdenscupløp i Heerenveen følte jeg meg sliten og bestemte meg for å gamble litt. Jeg øket mengdetreningen for å få større utholdenhet på den lengste distansen. Det klarte jeg, og spesielt den klare seieren i parløp på den avsluttende 1.000-meteren mot Bjørn Magnussen smakte godt, påpeker Sæves.

Men så legger han til:

– Dessverre ble konsekvensen at jeg slet enda mer med å få opp farten på de første 100-meterne på 500-meter og tapte opp til et halvt sekund til mine hardeste konkurrenter der. Dermed var jeg like langt. Dessuten hadde jeg litt for mange glippeskjær på banen på Gol.

Les også: Til vanlig er Jørgen (24) landslagsløper på skøyter – på julaften gjør han penger som nisse

Hamar neste viktige

Allerede i starten av uka nå reiser Jørgen Sæves og de øvrige på sprintlandslaget på treningsleir til Inzell, selv om det kommende helg er uttaksløp til verdenscupløpene i Vikingskipet på Hamar første helgen i februar.

– Jeg føler meg sikker på en plass på 500-meterlaget til verdenscupløpene på hjemmebane. Men jeg ønsker å komme med på 1.000-meter også. Jeg får håpe landslagsledelsen tar høyde for at vi er på en tøff treningsleir rett før disse uttakingsløpene. Uansett håper jeg den positive tendensen fortsetter, sier Sæves avslutningsvis.

Les også: Jørgen (24) jublet med lagkameratene – sammen er de nest best i verden

Artikkeltags