Oppdaget feil med skøyta rett før verdenscupløp: – Det kunne ha gått skikkelig galt

NUMMER 14: Jørgen Sæves gikk inn til 14. plass i B-gruppa på dagens 500 meter i verdenscupen i Erfurt. Tiden ble 36,10, noe som er 17 hundredeler bak tiden han gikk på i EM i Kolomna for to helger siden.

NUMMER 14: Jørgen Sæves gikk inn til 14. plass i B-gruppa på dagens 500 meter i verdenscupen i Erfurt. Tiden ble 36,10, noe som er 17 hundredeler bak tiden han gikk på i EM i Kolomna for to helger siden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

ERFURT: Jørgen Sæves går denne helgen verdenscupsprint på skøyter i tyske Erfurt. Fredag gikk han inn til 14. plass av 30 løpere i B-gruppa på tiden 36,10. Vant B-gruppa gjorde Kjeld Nuis fra Nederland på 35,36, mens norske Bjørn Magnussen ble treer på 35,84.

LES OGSÅ: Jørgen Sæves storfornøyd med egen innsats skøyte-EM – fikk skryt direkte på NRK

– Det er greit nok. Det er to tiendedeler dårligere enn jeg gikk i EM for to helger siden. Her i Erfurt er det nok litt dårligere isforhold. Samtidig er det litt surt. Oppladningen har ikke vært god, og det ødela mye for løpet, forteller Askim-gutten, som representerer Båstad IL Skøyter.

Oppladningen han snakker om handler om både sykdom og utstyr.

LES OGSÅ: Villbåstingen har blitt arrangert i 25 år – Tove (61) har vært med alle gangene

– Etter EM fikk jeg kun én istrening torsdag i forrige uke. Fredag ble jeg syk. Jeg lå helt fram til mandag og til avreise til Erfurt. Så fikk jeg ikke bagasjen min, og jeg var heller ikke frisk nok til å trene på is tirsdag. Så først onsdag denne uka var jeg tilbake på isen. Seks dager uten istrening er ingen god opplading. Så det kan tenkes jeg trengte denne gjennomkjøringen. Jeg håper det, sier 23-åringen, og forteller om annen ting han heldigvis oppdaget i tide:

– Da jeg gikk igjennom utstyret mitt på torsdag, så oppdaget jeg at høyrestålet mitt sto helt feil. Jeg har det nye konseptet til Viking (skøyteleverandør). De har innstillingene skjult inne i stålet. Man kan ikke se de utenifra. Så jeg fikk skrudd det opp og rettet det. Jeg aner ikke hvor lenge jeg har gått med stålet sånn. Men det forklarer hvorfor jeg har slitt med at jeg har vært veldig baktung. Jeg har ikke klart å komme skikkelig frampå på langsidene. Det var også på høyreskøyten jeg hadde alle feilskjærene i EM. Så det er nok forklaringen. Bra jeg fikk ordnet det, for det kunne fort ha gått veldig galt når stålet også er så løst. På 500-meteren i dag, så kjentes det derfor mye bedre teknisk ut. Så får vi håpe det blir bra resten av helgen, sier Jørgen Sæves, som skal gå 1.000 meter lørdag og 500 meter og 1.000 meter søndag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags