På mandag var to veiledere fra NAV på Mysen videregående for å undervise elevene i jobbsøking, CV og søknader. Kurset var i storefri, og var helt frivillig. Nysgjerrige elever samlet seg på auditoriet på skolen, for å få med seg dette.

Wehazit Ybrah (17) fra Askim har lenge hatt lyst til å søke seg sommerjobb, men var usikker på hvor hun skulle lete.

– Da jeg fikk vite om at Nav skulle komme til skolen for jobbtips, tenkte jeg at det er en nydelig mulighet. Jeg har planlagt lenge å søke jobb, men visste ikke helt hvilke nettsider jeg skulle finne ledige stillinger. Jeg har jo lært litt om det med søknader og CV på ungdomsskolen. Men ingenting her på videregående, som gjorde at jeg hadde glemt noen av de tingene, forteller Ybrah.

Kurset ble holdt av veiledere fra NAV som allerede jobber med å få både voksne og ungdommer ut i arbeidslivet. De har mye kunnskap og gode tips for prosessen med jobbsøking.

– Veilederne ga oss tips om ulike ting som hvordan vi skal lykkes med en bra søknad, hvilke nettsider som er lurt å bruke, hvordan et intervju burde gjennomføres, og andre små ting som vi ikke tenker gjennom. Personlig fikk jeg mye erfaringer fra dette kurset. Samtidig er jeg fornøyd med at vi lærer dette fra troverdige personer, som jobber med dette, sier hun.

17-åringen håper at skolen vil fortsette med slike kurs.

– At skolen tilbyr slike kurs er utrolig bra, vi er heldige som får sjansen til å lære om vanlige ting som man ofte må klare på egenhånd. Det var mindre folk enn jeg hadde forventet, men det var fortsatt en del. Jeg håper virkelig skolen tilbyr flere ulike kurs for oss elever i framtiden, avslutter 17-åringen.