Gå til sidens hovedinnhold

Skoleklasse arrangerer høstferieaktiviter – pengene brukes til noe helt nytt i egen utdanning

Artikkelen er over 2 år gammel

Idrettslinja på Askim vidregående skole arrangerer høstferieaktiviteter. Overskuddet går til Spania-tur.

Det er kanskje ikke noen ny sak at elever ved videregående skole bruker pengene de tjener på å reise til Spania. For mange har det nok ikke vært treningsleir som har vært formålet med å reise til Spania. Idrettslinja ønsker gjøre det til en tradisjon å reise på en ukes treningsleir i Spania. En av måtene de tjener til treningsleir er å arrangere idrettsskole i høstferien for elever i første til syvende klasse. Faglærer i idrett på Askim videregående skole og ansvarlig for høstferieaktivitetene Camilla Huse forteller at det hele oppsto i litt hast.

– Vi var nok litt sent ute med å lage invitasjoner, men drøyt 40 barn som deltar er vi veldig fornøyd med, sier Camilla Huse.

– Jeg har savnet et allsidig idrettstilbud for barn i alle år. I skoleferiene er det ofte fotballskoler eller håndballskoler, noe som er veldig bra. Likevel mener jeg at barn har godt av allsidighet, og prøve seg i nye idretter.

Med seg har Huse skoleelever ved idrettslinja på Askim videregående skole. På treningsleir i april får elevene muligheten til å selv utforske nye idretter.

– Det å dra på treningsleir er noe jeg har savnet i Askim. Det er veldig mange andre skoler som reiser på treningsleir til utlandet. Det å reise utenlands kan være med på å gjøre idrettslinja mer attraktiv, samtidig gir det oss nye muligheter i faget aktivitetslære, som vi ikke har her i Askim, forklarer Huse. Hun drar frem fjellsykling og salsa-dansing som eksempler på ting som er lettere å få trent på i utlandet.

Elevene ved idrettslinja har treningslære som eget fag i skolen. Dermed har fem av elevene fått en relevant høstferiejobb. Barna som deltokså ut til å storkose seg med kanonball, innebandy, orientering og frukt fra Rema 1000 Korsgård da Smaalenenes Avis tok turen innom tirsdag formiddag.

(Saken fortsetter under bildet)


– Det er veldig gøy å være her, sier Leo (10), Sebastian (7), Isabel (10) og Herman (6).

– Spesielt innebandy og fotball er gøy. Her får vi prøve forskjellige aktiviteter. Etterpå skal vi prøve orientering, sier de fire fornøyd.

I pausen skulle man kanskje tro at barna brukte til å slappe av. Den ble i stedet brukt på å perfeksjonere salto på trampoline. Det er liten tvil om at det er en aktiv gjeng som bruker høstferien på All idrettsskole.

– Vi satser på å ha et lignende opplegg også i vinterferien, sier ansvarlig Camilla Huse avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken