På selveste kvinnedagen slipper Blomst et nytt album

Garasjerock: Blomst IL heter det nye albumet til Blomst. Bandet består av Ida Dorthea Horpestad (vokal/gitar), Lasse Febakke (gitar), Chris Robin Omdahl (bass) og Teodor Andersen (trommer). Foto: Mille Frømyhr.

Garasjerock: Blomst IL heter det nye albumet til Blomst. Bandet består av Ida Dorthea Horpestad (vokal/gitar), Lasse Febakke (gitar), Chris Robin Omdahl (bass) og Teodor Andersen (trommer). Foto: Mille Frømyhr.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vokalist er Ida Dorthea Horpestad fra Øymark.

DEL

Mysen: Det er allerede ni år siden bandet ble stiftet. Kortversjonen er at Ida Dorthea Horpestad (28) fra Marker gikk på folkehøyskole i Trøndelag. Der ble hun kjent med tre sørlendinger med samme musikksmak. Resultatet ble bandet Blomst.

– Siden har det blitt mellom 150 og 200 konserter. Vi spiller mye. Dette har utvilsomt blitt en stor del av livet mitt, sier kvinnen som til daglig er lærer på Mysen videregående skole.

Der underviser hun ikke i musikk, men i engelsk og religion og etikk.

– Du er vokalist i Blomst. Begynte du å synge tidlig?

– Nei. Til å begynne med var det keyboard og gitar. For konfirmasjonspengene kjøpte jeg et trommesett. Jeg gikk på kulturskolen og lærte mye i det flotte miljøet på UKH i Ørje. Heldigvis hadde jeg foreldre som gadd å hente. Svaret på spørsmålet ditt er nesten både morsomt og litt ironisk. Jeg følte aldri at jeg var god til å synge. I dag sier anmeldere at jeg er en av landets beste rockevokalister. Så det gjelder å ikke gi seg. Det er ikke alltid man skjønner hvilket talent man har.

– Du bor i Oslo og jobber på Mysen?

– Stemmer. Jeg pendler. Fint å jobbe på Mysen. Da er heller ikke veien lang hjem til gården og familien i Øymark. Noen egen familie har jeg fortsatt ikke rukket å stifte. Men jeg har tatt til meg noen katter, som jeg igjen har utplassert hos mamma og pappa.

– Navnet på det nye albumet har et litt spesielt navn. Blomst IL.

– Ja, vi vil markere at vi er et lag helt uten sport. Alle kan være med. Alle er velkommen. Det er egentlig ingen som kan reglene. Vi prøver. Prøver sammen.

I all beskjedenhet legger Ida Dorthea Horpestad til at hun har skrevet tekstene til ni av ti låter selv. Samtidig presiserer hun at det er bandet som har lagd albumet sammen.

– Noen spesiell årsak til at det blir plateslipp på kvinnedagen?

– Da er det jo grunn til dobbelt feiring. Dessuten er jeg jo kvinne i en mannsdominert sjanger, samt at det er mye kvinnerelatert problematikk i tekstene våre. Vi har sluppet fire singler allerede og fått god kritikk. Vi er stolte over at andre liker musikken vår, avslutter Ida Dorthea Horpestad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags