Skolebarna ville glede søsknene til avdød medelev – nesten 200 elever fikk se favorittfilmen gratis

GLEDET MED KINO: Lærer Ahlalia Bouzakraft (i midten) og kolleger og elever ved Askimbyen skole er svært takknemlig for den gode servicen de får fra Askim kino. Kinosjef Espen Fossum og maskinist Marthe Kristine Indrehus er glad for å kunne glede. Tirsdag kjørte de en halvannen times gratis visning for elevene.

GLEDET MED KINO: Lærer Ahlalia Bouzakraft (i midten) og kolleger og elever ved Askimbyen skole er svært takknemlig for den gode servicen de får fra Askim kino. Kinosjef Espen Fossum og maskinist Marthe Kristine Indrehus er glad for å kunne glede. Tirsdag kjørte de en halvannen times gratis visning for elevene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De strømmet inn i kinoen og fylte storsalen forventningsfullt. 187 Askimbyen-elever startet skoledagen i dag med å se en populær film – og tanken var å glede søsknene til en avdød skolekamerat.

DEL

ASKIM: Tanken var bare så god, så god – og både lærere og elever var glade og fornøyde med den flotte og raske servicen fra kinosjef Espen Fossum ved Askim kino. I dag startet elevene på 1. - 4. trinn ved Askimbyen skole dagen med kino. En hel langfilm.

LES OGSÅ: Elever og ansatte samlet til minnesamvær på skolen

Fikk raskt ja

For da forespørselen kom fra Ahlalia Bouzakraft, lærer ved Askimbyen skole, om å få til noe hyggelig for elevene, var ikke kinosjefen sen om å sette seg i sving. Han kontaktet SF Norge for å høre om det var greit å vise filmen «Karsten og Petra lager teater» gratis for Askimbyen-elevene.

Og innen en halvtime kom svaret.

– Selvsagt fikk vi lov. Veldig hyggelig å kunne være med og spre glede med denne visningen. Det er en populær film som hadde premiere i oktober og går på kinoene nå, forteller Espen Fossum.

LES OGSÅ: Foreldrene til den døde gutten i brev til Askim-samfunnet: – Hjelpen varmer hjertene våre

Vil glede søsken

Tirsdag 21. november omkom sju år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi i en drukningsulykke i parkdammen i Askim folkepark. Etter den tragiske hendelsen har elever og lærere ved skolen hans vært veldig opptatt av hvordan søsknene – en storebror på tredje trinn og en storesøster på fjerde trinn – har hatt det.

– Elevene har spurt: «Hva skal vi gjøre for at han skal ha det bra», forteller Ahlalia Bouzakraft, som er kontaktlærer for storebroren og medelevene hans på tredje trinn ved Askimbyen skole.

Kino-debut

Og så visste de jo at han er veldig glad i Karsten og Petra-bøkene. Men verken bror eller søster hadde vært på kino i det hele tatt før, ifølge læreren. Ja, faktisk for ikke så få av elevene var det noe helt nytt å komme inn i den flotte storsalen. Så det ble ekstra stas og en begivenhet for elevene.

– En fin start på skoledagen. Barna har gledet seg enormt, dette er stort for dem. Det er så fin service vi får fra Espen og kinoen, han stiller alltid opp for oss, sier en takknemlig Ahlalia Bouzakraft.

– Vi lever jo av å gi service og være en del av lokalsamfunnet. Dette er en hyggelig bransje å jobbe i, kvitterer Espen Fossum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken