– Det skal ikke være tvil om at vi vil prioritere grendeskolene før en ny skole bygges på Mysen

2. kandidat i Indre Østfold Sp Kristin Ianssen.

2. kandidat i Indre Østfold Sp Kristin Ianssen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Eidsberg kommune arbeider med planer for ny svømmehall og skole. Svømmehallen kan komme i nærmeste fremtid mens en ny skole kan komme om 10 år, om 20 år eller kanskje aldri. Det er opp til nye Indre Østfold kommune å bestemme. Det skal ikke være tvil om at Senterpartiet vil prioritere å bruke kapasiteten på grendeskolene og vedlikeholde disse før en ny skole bygges på Mysen.

Eidsberg kommune har engasjert tre arkitektfirma til å komme med skisser til hvordan en svømmehall og eventuell skole skal kunne bygges på Nordre Mysen. Det  ble  arrangert et midtveis seminar i begynnelsen av mars der de tre arkitektene fikk presentere sine analyser og skisser for administrasjonen, politikere og innbyggere. Det kom fram mange kvaliteter ved Mysen og alle var opptatt av de grønne linjene i byen. Det var et nyttig og inkluderende seminar.

Som tilhørere gjør vi oss noen tanker om arkitektene sine analyser av småbyen Mysen og plassering av skole og svømmehall. 

  1. Arkitektene kommenterte at det var god plass i Mysen sentrum. De nevnte at en kunne vurdere å fortette framfor å bygge helt i utkanten av bykjernen, for å skape et tydeligere bypreg. Det ble nevnt at tomt for svømmehall nærmere Festiviteten var en gunstig plassering.
  2. Svømmehallen var av to arkitektgrupper plassert ytterst mot Kloppa med skolen nærmest sentrum. Det var interessante planer, men virker litt underlig når en ikke vet hvor lenge svømmehallen blir stående alene. På spørsmål svarer arkitektene at det ikke var vektlagt  fra kommunen sin side  at svømmehallen skulle kunne fungere alene.
  3. Planene berører flere eksisterende boliger. Disse ligger i randsonen av området det planlegges utbygging av. Arkitektene hadde ikke fått føringer fra kommunen om å skåne så mange eksisterende boliger som mulig. De kommenterte imidlertid at oppkjøp av eksisterende boliger både kunne skape konflikter, forsinke og fordyre prosjektet betraktelig.

Vi undrer oss derfor over bestillingen til arkitektene fra Eidsberg Kommune og synes de burde vært:

Er Nordre Mysen den optimale tomta? Kan svømmehallen stå alene? Hvordan kan en skåne så mange eksisterende boliger som mulig?

Hele Mysen by bør legges under lupen for å finne den beste tomten som sikrer en god og optimal plassering og rask bygging av ny svømmehall.

Artikkeltags