Forbud mot limousin ved Askim ungdomsskole – tillatt i Mysen

UENIGE: (F.v.) Roksana Ariabod (15) er enig i limousinforbudet på Askim ungdomsskole, Tolin Abdullah (15), Therese Amalie Torshaug Bråten (15) og Donia Dalshad Aziz (15) er uenige.

UENIGE: (F.v.) Roksana Ariabod (15) er enig i limousinforbudet på Askim ungdomsskole, Tolin Abdullah (15), Therese Amalie Torshaug Bråten (15) og Donia Dalshad Aziz (15) er uenige.

Av

Denne jentegjengen har ulike tanker om limousinforbudet på Askim ungdomsskole.

DEL

Neste uke arrangerer Askim ungdomsskole sitt årlige juleball. Det er flere elever som ønsker å ankomme juleballet i limousin, men det får de ikke lov til. Vi har snakket med Roksana Ariabod (15), Tolin Abdullah (15), Therese Amalie Torshaug Bråten (15) og Donia Dalshad Aziz (15).

LES OGSÅ: Fortsatt kamp om å ha de de dyreste kjolene

– Reglene er enkle, det er ikke lov med limousin. Dette er fordi noen kan føle seg utesteng om de ikke får være med i, sier Abdullah.

– Ikke skolens beslutning

–Jeg synes saken har to sider. Ja, det er litt dyrt med limousin, men likevel er det med på å skape minner. Det hadde vær fint og gøy å få hele ballopplevelsen og kose seg med venninner på veien til skolen. Selv om det er mulig at noen vil føle seg utenfor, mener jeg fortsatt ikke at skolen skal bestemme hvordan elevene velger å komme seg til ballet, sier Askim-jenta.

Tre av jentene mener at det burde være opp til elevene å bestemme selv hvordan de kommer seg til ballet. De mener at hvordan de ønsker å bruke sine egne penger er deres egen beslutning, ikke skolen sin.

– Jeg synes vi kunne fått lov til å komme i limousin fordi det er vi som velger å bruke pengene våre på det. Det hadde vært en kul og morsom opplevelse, forteller Bråthen.

Selv om de fleste i jentegjengen på fire mener regelen burde endres, er det en som er uenig.

– Nødvendig med regler

– Personlig tror jeg det er nødvendig å ha regler for ballankomsten. Om reglene blir borte kan alle gjøre som de vil og dette kan føre til at noen vil føle seg dårlig fordi de enten ikke har råd til å kjøre limousin eller ikke blir spurt om å være med, forteller Ariabod. Hun fortsetter ved å si at hun liker reglene som de er og at de ikke trenger å forandres.

Om det skal være lov til å velge hvordan man ankommer skoleballet selv har vært en diskutert sak i flere år.

–Det er mye fokus og snakk om denne saken nå for tiden, spesielt i tiendeklasse. Dette fordi det er tiendeklassingenes siste ball og da ønsker man å gjøre det beste ut av det, forteller Abdullah.

Om jentene selv kunne valgt hvordan de skulle kommet til ballet, hadde de tatt muligheten og kjørt limousin. De legger også til at siden limousin ikke er noe alternativ, kommer de nok til å bli kjørt av foreldrene sine. Selv om limousin er foretrukket sier de seg fornøyde med det.

Ungdommer ved Eidsberg ungdomsskole kan bestemme selv måten de vil ankommet ballet på. Noen av elevene fra fjorårets kull valgte å spleise på en limousintur.

– Vi tenkte at det å ta limousin til ballet var en ny opplevelse som passet spesielt til anledningen. Vi ville oppleve juleballet fullt ut, sier Hedda Tvindesæter (16) fra Mysen.

– Et minne for livet

Hedda gikk i fjor på Eidsberg ungdomsskole og ankom ballet i en limousin. Hun var glad for at hun fikk muligheten.

– Det var utrolig gøy. Vi hadde på masse musikk i bilen, drakk champagne og koste oss til diskolys. Det var en opplevelse for livet, fortsetter Tvindesæter.

Hun synes også det er kjipt at elever på Askim ungdomsskole ikke får muligheten til dette.

– Jeg synes man burde velge selv hva man gjør ut av det hele, og en eller to limousiner til juleballet skader absolutt ingen, sier jenta.

Ville utnytte muligheten

– Vi var syv stykker, og vi kjørte rundt i cirka en time. Det er ikke så ofte man ser en limousin i Mysen, så vi tenkte det hadde vært litt kult. Vi ville utnytte muligheten vi fikk, avslutter jenta.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags