– Låven som tok fyr har kollapset og brannen har spredt seg ytterligere til tilstøtende skogsområde. Men brannvesenet har klart å holde spredningen unna de to boligene i området, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Kari Monsen, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Har rekvirert helikopter

Det var klokken 14.42 onsdag ettermiddag Sarpsborg brannvesen rykket ut etter melding om brann i skog på Engebråten. Det brenner fremdeles i et større område på kommunegrensen til Rakkestad.

Ifølge vaktleder Jan Karlsen hos Øst 110-sentral brenner det godt i området Engebråten i Varteig akkurat på kommunegrensa mellom Sarpsborg og Rakkestad.

– Helikopter er på vei til stedet for å bistå, sier vaktleder Jan Karlsen i Øst 110-sentral til Sarpsborg Arbeiderblad.

Øst 110-sentral opplyste om brannen via Twitter klokken 14.42.

Brannvesenet ankom stedet klokken 15.10.

 

Låve kollapset

Politiet meldte klokken 15.23 at det brenner i en låve i Grytedalen i Varteig. Nevnte låve kollapset som følge av brannen.

Vaktleder Jan Karlsen hos Øst 110-sentral sier til avisen at brannmannskapene har klart å hindre spredningsfare til nærliggende boliger i området rundt Grytedalen.

– Det er et hus som står i full fyr, men brannvesenet har klart å stanse spredningen til nærliggende boliger, sier Karlsen.

Ved 17.45-tiden opplyser politiet at åtte hunder er døde som følge av låvebrannen.

 

Stor skogbrannfare

Meteorologisk institutt har for øvrig endret farevarselet hva gjelder skogbranner på Østlandet. Det er sendt ut oransje farevarsel. Det betyr at det nå er stor skogbrannfare på Østlandet og i Telemark. Vær svært forsiktig med åpen ild.

Det er meldt om branner flere steder i landet onsdag.