Klart for tidenes vinterferie for skifrelste – sjekk vår løypeguide

STRØKENT: Det er mange skiløpere som fryder seg over slike forhold som dette. Her ved Hyllibekken i løypa som går fra Hovin skole i Spydeberg.

STRØKENT: Det er mange skiløpere som fryder seg over slike forhold som dette. Her ved Hyllibekken i løypa som går fra Hovin skole i Spydeberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er mange år siden vi hadde en like bra vinter i Indre Østfold. Nå er det bare å komme seg ut på ski!

DEL

Til helga starter vinterferien på Østlandet. For mange betyr det tur til hytta på fjellet, men i år er det virkelig ingen nødvendighet å reise langt for å få gode skiforhold. Nå kan du gå milesvis i fine løyper også i Indre Østfold. Vi tør påstå at til og med de sprekeste av oss kan plukke en ny skitur hver eneste dag, uten å gå i den samme løypa to ganger.

Vi har gjort et forsøk på å samle flest mulig av løypene. Har vi gått glipp av noe? Tips oss da vel! Send gjerne e-post til redaksjonen@smaalenene.no.

Askim

 • Solbergfosslinna/lysløypa: Løypene er kjørt med stormaskin og har fine forhold. Dette gjelder også golfbanen. Askim IF Ski har dessuten kjørt løyper på Moen, Orhaug og ved bærpresseriet. – Vi kommer også til å kjøre opp til Skansehytta fra golfbanen før vinterferien. Hvis det kommer mer snø, kommer vi til å friske opp løypene, sier løypekjører Ole Strøm. Han melder videre at det også blir mulig å gå på ski ved Jahren og Maseng, samt utover til Rudsmosen. Totalt blir det nærmere åtte mil med løyper i Askim.

FOLKSOMT: Vi regner med mange legger skituren til Skansehytta i vinterferien, som her fra Kom deg ut-dagen for et par år siden.

FOLKSOMT: Vi regner med mange legger skituren til Skansehytta i vinterferien, som her fra Kom deg ut-dagen for et par år siden. Foto:

Eidsberg

 • Høytorp fort: Preparert med stormaskin og fine forhold for både klassisk og skøyting.
 • Eidsberg/Kirkefjerdingen: – Det er kjørt både på jorder, gressbanen og i lysløypa, sier Thomas Berg fra Eidsberg IL. Løypene blir sannsynligvis kjørt opp igjen i helga.
 • Slitu: Nå er alt av skiløyper på Slitu kjørt opp. Det betyr at du kan gå både i retning Morenen og Askim. – Det er kjempefine løyper. Hvis været holder seg planlegger vi å hente stormaskin fra Høytorp fort til Slitu for å kjøre alt opp på nytt på lørdag formiddag, sier Håvard Lysaker.
 • Trømborgfjella: Det er allerede flott å gå fra Dynjan til Kulevannsaga. Ifølge løypekjører Bjørnulf Berger er det planlagt å kjøre enda mer på fredag. – Vi håper å komme over til Nordre Stange varde, og ønsker også å kjøre ned til Slora, men vi får se hva vi får til. Det burde uansett bli gode forhold, sier Berger.
 • Trømborg: Både lysløypa og fotballbanen er kjørt. Planen er å kjøre enkeltspor, slik at det også blir mulig å skøyte.
 • Hærland: Fine forhold i lysløypa, ifølge Hærland IL.
EVENTYRLIG: Det er også godt med snø i Trømborgfjella. Bildet er tatt for tre uker siden. Siden den gang har det kommet enda mer av det hvite pudderet.

EVENTYRLIG: Det er også godt med snø i Trømborgfjella. Bildet er tatt for tre uker siden. Siden den gang har det kommet enda mer av det hvite pudderet. Foto:

Spydeberg

 • Skimtefjell: Løypa på skistadion på Myrberg kjøres daglig. I tillegg er det kjørt en rekke turløyper på Skimtefjell. Det er også flere innfallsporter fra sentrum, som løypa ved Løvestad-feltet. Ifølge løypekjører Kai Thoresen er den gamle tomila kjørt opp. Det betyr at det er fint å gå en runde fra Myberg via den nye speiderhytta, Hovin-brua, Hovin skole og tilbake til Myrberg igjen via Langmosen og Holli. Nå er det også kjørt løype fra Skimtefjell ned til Brevik, slik at det er mulig å gå over Lyseren og koble seg på Skiforeningens løyper i Østmarka. – Vi er heldige som har fått en slik vinter, sier Thoresen.

Hobøl

 • Gaupesteinsmarka: Vidar Magnus Stephensen Svendsen melder at løypene kjøres fredag. – Alt blir klart til helgen, forsikrer han. Fra løypene er det også mulig å gå videre vestover til løypenettet i Ski.

 • Knapstad: Vi har ikke klart å få tak i oppdatert informasjon om skiløyper på Knapstad, men tidligere er det kjørt løyper på jordene rundt Knapstad.

 • Ringvoll: Det meldes om flere kilometer med skiløyper på jordene rundt Ringvoll. Gode forhold.

VAKKERT: Her fra jordene ved Ringvoll.

VAKKERT: Her fra jordene ved Ringvoll. Foto:

Skiptvet

 • Meieribyen: Nå er det fint å være skiløper i Skiptvet. Totalt er det drøyt 30 km med ferdigkjørte løyper. Alle har utgangspunkt i sentrum, melder løypekjører Tor Dyre Vaa. Både Solbergløypa og runden via Breimåsan er kjørt.

Trøgstad

 • Skjønhaug: Alt av løyper blir kjørt opp før vinterferien. Løypekjører Svein Smaadahl melder om fine forhold i Furukollen, ved fortet og i løypenettet utenom. Det blir kjørt nordover mot Båstad, slik at løypenettet mellom de to tettstedene kobles sammen. I tillegg går det ei løype sørover på jordene fra Esso-stasjonen på Skjønhaug.

 • Båstad: Lysløypa prepareres. Ellers blir det kjørt mange løyper på jordene rundt sentrum. – Det blir løyper i både nord, sør, vest og øst. Det blir mange mil med løyper, og det er masse snø, sier Paul Aksel Authen.

 • Havnås: Scooterkjørte løyper i området rundt Havnås skole, blant annet i retning Skjæringrud og sydover mot Delingsrud. 

Marker

 • Kjølen Sportcenter: Totalt er det fem kilometer med fine løyper på svenskegrensa. Det er foreløpig ikke koblet på løypenettet mot Ørje.
 • Rødenes: Lysløypa på Korsmyra er kjørt, med lengde på ca. 5 km.
 • Ørje: Marker orienteringslag har slitt med maskinhavari, og får foreløpig ikke kjørt løyper. Planen er å kjøre løyper fra Wiig, Holaug og Kamperud på fredag. Det blir også åpent i serveringshytta på Lysholm. Det er tråkket spor til Nordre Stange varde.
 • Øymark: Løypekjører Svein Røen opplyser at det sannsynligvis blir skiløype mellom Fløvik og Anonby i vinterferien. – Øymark kirke er et fint sted å parkere for de som kjører bil til løypene, sier Røen.
ÅPEN: Serveringshytta ved Lysholm er et naturlig stoppested for mange skiløpere på Ørje.

ÅPEN: Serveringshytta ved Lysholm er et naturlig stoppested for mange skiløpere på Ørje. Foto:

Artikkeltags