SKIPTVET: – Du er hytteeier i Indre Østfold-kommunen. Hvorfor falt valget nettopp på Skiptvet?

– Jeg ønsket en hytte som jeg kan bruke i helgene, ikke bare to ganger i året. Skiptvet ligger rundt 1 times kjøring fra Oslo, og det er passe nært.

– Og hytta innfrir forventningene?

– Helt klart. Hytta har fin beliggenhet med utsikt mot Glomma. Her går elva bred som den reneste fjord. Rundt ligger vakre jorder og et åpent landbruksbilde. Her finner jeg roen. I tillegg er det gode muligheter for fine løpe turer i skogen, og her kan jeg også plukke blåbær.

LES OGSÅ: Syv av hyttene i Indre Østfold koster under en halv million

Venter barn

– Hvor lenge har du hatt hytta?

– Jeg kjøpte den i 2014. Standarden er enkel, men det passer meg fint. Eneste minus er at det kunne ha vært enklere å komme seg ned til elva og bade litt. Området er ikke direkte barnevennlig. Det tenker jeg jo litt ekstra på nå, ettersom jeg og samboeren min venter barn i desember. Vi har diskutert å skaffe oss kajakk og padle litt elvelangs. Da kommer man tett på naturen. Men med barn i sikte får vi utsette de planene litt.

– Har du blitt godt kjent i Indre Østfold?

– Jeg bodde faktisk på hytta en kortere periode for noen år siden og tok toget til jobb fra Askim og Spydeberg. Det var sent på høsten, slik at det var mørkt da jeg dro og mørkt da jeg kom hjem, men det var en fin og minneverdig tid og ga en litt rolig kontrast til hverdagen på Stortinget.

LES OGSÅ: Svindyr hyttelykke

Akademikerparti?

– Miljøpartiet De Grønne oppfattes av mange nærmest som et akademikerparti. Er det en rettferdig dom?

– Egentlig ikke, for bildet er veldig sammensatt. Vi er veldig store i en del distriktskommuner, blant annet i Finnmark og på Svalbard. Det er riktig at vi i byene står sterkt blant de unge og urbane med høyere utdannelse, men vi har også støtte blant mange som lever nært naturen i distriktene. Det er det grønne verdigrunnlaget de har til felles, og anerkjennelsen av klimatrusselen. I Indre Østfold er vi representert i kommunestyret både i Hobøl, Spydeberg og Askim.

– Hva kan Indre Østfolds velgere regne som saker som MDG vil jobbe for?

– Indre Østfolds mange pendlere kan merke seg at MDG ønsker sterkere satsing på jernbane. Dessuten er vi opptatt av prisene på kollektivtilbudet. Priser er avgjørende for å gjøre tilbudet tilgjengelig for alle. Vi er også partiet som er villig til å bruke mest penger til bøndene i jordbruksoppgjøret – og med sterkere innretting mot små og mellomstore bruk.

– Hva med E18?

– Det er ikke vår prioritet å gjøre motorveiene bredere. Framtida ligger i at dagspendling og de lange reisene primært skjer kollektivt.