Jorunn (70) har vært hjelpepleier i 35 år – røper hva hun liker best med jobben

Påskjønnelse: Avdelingsleder på Sollia, Unni Kristiansen, er glad for å kunne hedre Jorunn Furulund for mangeårig innsats som hjelpepleier. Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) delte ut medaljen på siste kommunestyremøte. Foto: Privat

Påskjønnelse: Avdelingsleder på Sollia, Unni Kristiansen, er glad for å kunne hedre Jorunn Furulund for mangeårig innsats som hjelpepleier. Ordfører Svein Olav Agnalt (Ap) delte ut medaljen på siste kommunestyremøte. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Jorunn Furulund har gledet seg til å gå på jobb på Sollia hver eneste dag.

DEL

Skiptvet: Sammenhengende fra 1982 har Jorunn Furulund gått på jobb som hjelpepleier i Skiptvet kommune, først på Borgund og siden på Sollia.

Nå er hun tildelt Det Kongelige Selskap for Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.

Hennes leder på Sollia, Unni Kristiansen, er svært glad for å ha hatt Jorunn i jobb for de eldre i Skiptvet alle disse årene.

– Det er hyggelig å kunne gjøre stas på en trofast ansatt. Jorunn har høy arbeidsmoral og stolthet over jobben sin. Og hun sprer godt humør rundt seg når hun kommer på jobb, sier Kristiansen.

Gikk av – kom tilbake

Jorunn Furulund blir 70 år i oktober, og gikk av med pensjon 1. mai. Men det gikk ikke lang tid før hun var tilbake igjen.

– Vi fikk uventet sykefravær. Jorunn stilte villig opp og ofret litt av sin første sommer som pensjonist, sier Unni Kristiansen.

Jorunn har allerede merket seg at det er travelt å være pensjonist.

– Jeg rangler litt rundt, vet du. Og så har jeg fem barnebarn i alderen 13–22 år. De trenger ikke pass lenger, men de skal jo kjøres og hentes både her og der, ler Jorunn.

LES OGSÅ: Influensasesongen står for døren – sjekk hvor og når du kan vaksinere deg

– Hva har du jobbet med i Skiptvet kommune?

– Jeg gikk hjelpepleierskolen i 1970. Jeg jobbet litt på Sollia før jeg fikk barn, jeg har to døtre. Siden begynte jeg på Borgund, som var et hjem for psykisk utviklingshemmede som Oslo kommune drev fram til Skiptvet overtok i 1982. Jeg søkte meg over til Sollia i 1996, og det har jeg ikke angret en dag på.

– Alle burde snakke mer med de eldre

– Hva har vært bra på Sollia?

– Det har vært en trygg og god arbeidsplass med god ledelse. Vi kan snakke om alt, og det er ikke vanskelig å ta opp problemer.

– Hva er det du har likt best med jobben din?

– Jeg liker veldig godt å jobbe med de eldre. Alle burde snakke mer med de eldre, det er så lærerikt. Men jeg skulle ønske jeg hadde mer tid til dem, særlig kan det bli travelt i helgene. Men vi har hatt gode team som er flinke til å hjelpe hverandre.

– Har du noen spesielle planer for pensjonisttilværelsen?

– Vi kommer nok til å bruke campingvogna litt mer. Vi er en gjeng som reiser sammen rundt i Norge. Seljord er en favoritt, i tillegg til litt fisketurer.

LES OGSÅ: Kommunene sliter allerede med å rekruttere nok sykepleiere – nå skal de få lavere startlønn

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken