Har jobbet for de eldre – hedret for 108 års innsats

INNSATS FOR ELDRE: Pleie- og omsorgssjef Gro Abotnes kan hedre Torhild Wang Sletner etter 32 års innsats på Sollia i Skiptvet. – Nå får jeg tid til å pleie historieinteressen og er travelt opptatt med å redigere den neste bygdeboka, sier Sletner.

INNSATS FOR ELDRE: Pleie- og omsorgssjef Gro Abotnes kan hedre Torhild Wang Sletner etter 32 års innsats på Sollia i Skiptvet. – Nå får jeg tid til å pleie historieinteressen og er travelt opptatt med å redigere den neste bygdeboka, sier Sletner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykepleier Torhild Wang Sletner har jobbet i Skiptvet kommune i 32 år. Nå er hun i gang med noe helt annet.

DEL

SKIPTVET: Til sammen 108 års tjeneste, i en stor del for de eldre i kommunen, ble hedret på kommunestyrets siste møte før valget.

Sykepleier Torhild Wang Sletner (62) har jobbet på Sollia i 32 år, de siste 20 år som avdelingsleder.

– Hva har ligget ditt hjerte nærmest i sykepleien?

– Det er demensomsorgen. Mange av beboerne på sykehjem er rammet av demens, og det er viktig at de får den særomsorgen som kreves for å fungere på sitt beste.

LES OGSÅ: Morten (59) trenger pleie etter slag – dette ble løsningen da kommunen ikke hadde plass til ham

– Hvordan skal man få til det?

– Vi trenger både kompetanse og ressurser, ikke minst er det viktig med gode ansatte som blir kjent med den enkelte beboeren og hans eller hennes styrker.

– Hvordan trives du som pensjonist?

Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten til å gjøre andre ting, og disponere dagen selv. Akkurat nå er jeg fullt opp engasjert med bygdeboka, som kommer med et nytt bind til høsten. Jeg får også mer tid til å være sammen med mannen min, når vi begge er pensjonister, og tid til barnebarn i aldrene åtte til 12 år.

LES OGSÅ: Tror forrige ukes brann i Meierigården kunne vært stoppet mye tidligere

To andre som ble hedret var Inger Berit og Magne Kvande, som har jobbet henholdsvis 35 og 41 år i Skiptvet kommune.

De siste årene har de hatt samme arbeidssted, da Inger Berit har jobbet på kjøkkenet på Sollia og Magne har vært vaktmester.

– Jeg startet opp som den første landbruksvikaren i Skiptvet. Senere har jeg vært vaktmester på mange kommunale bygg og sist på Sollia.

BLE PENSJONIST: Tidligere varabrannsjef Magne Kvande har 41 år i jobb for Skiptvet kommune.

BLE PENSJONIST: Tidligere varabrannsjef Magne Kvande har 41 år i jobb for Skiptvet kommune.

– Du har også 35 år bak det i brannvesenet, hvordan har utviklingen vært?

– Jeg har jobbet sammen med fem ordførere, fire brannsjefer og tre rådmenn. Jeg er vel ikke helt fornøyd med utviklingen i brannvesenet i det siste, spesielt at vi ble kvitt tankbilen. Men alt i alt har jeg hatt en flott arbeidsplass og jeg har trivdes svært godt med å jobbe i kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken