Er du over 14 år og har konkurranseinstinkt? Da bør du ta turen innom Skiptvet bibliotek

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne sommeren er det ikke bare de minste som kan delta på lesekonkurranse. Skiptvet bibliotek arrangerer sommerlesbingo for alle over 14 år.

DEL

SKIPTVET: For å vinne premier må man lese minimum fem bøker som passer i ulike kategorier, for eksempel diktsamlinger, biografier og en bok av en Østfold- forfatter.

– Det gjelder å skrive inn lest tittel i aktuell rute, få bingo, altså fem på rad, enten vannrett, loddrett eller på skrå. Man kan få bingo flere ganger på samme skjema. Kanskje noen klarer å fylle ut hele skjemaet, sier biblioteksjef Nina Håkonsen (51).

LES OGSÅ: Disse lesehestene kan komme i rekordbok

Misunnelige på barna

Hun forteller at etter barnas årlige sommerkonkurranse, har flere voksne uttrykt sjalusi.

– Sommerles er en konkurranse som er svært populær blant barna. Flere ganger har det blir kommentert at voksne burde ha en lignende konkurranse for å øke motivasjonen i ferien, sier 51- åringen.

Løsningen ble sommerlesbingo.

– Formålet er at alle skal ønske å lese mer. Det øker motivasjonen, og i tillegg utvider konkurransen horisonten for hva man leser. Blant annet er det kanskje ikke som ville ha lest en novellesamling til vanlig, men vil gjøre det nå, sier hun.

På biblioteket er det flere forslag som passer til de ulike utfordringene. Dette kan man få hjelp til, eller lete etter på egen hånd.

LES OGSÅ: Håper så mange barn som mulig deltar på årets store lesefest

Premieutdeling

Når høsten nærmer seg vil det foregå en premieutdeling til de som gjennomfører konkurransen.

– Det blir trukket noen gøyale premier, de fleste naturligvis bok- og bibliotekrelaterte. Vi håper selvsagt at mange vil være med, selv har jeg planer om å krysse av rutene selv om jeg ikke skal være med i trekningen av premier, sier Håkonsen.

Artikkeltags