Gå til sidens hovedinnhold

Skiller over 70 år mellom yngste og eldste på bildet – møttes likevel til duell

I Askim Golfklubb er det flere utøvere langt over 80 år. Det hindrer dem likevel ikke å utfordre ungdommen til kamp.

– Jeg tenkte vi kunne prøve oss på hull 1 og se hvem som er best, de unge eller gamle, smiler Gunnar Kigen (86) og titter på Jonathan Jansen (19) og Julie Mathea Busch Braathen (12).

– Fint handikapsystem

– Det er dette som er så fint med golfsporten. En dag kan jeg spille med Julie Mathea. En annen dag kan jeg møte Gunnar. Med handikapsystemet spiller ikke alder eller ferdigheter noen rolle, sier Jonathan Jansen, som gjerne skulle takket ja til utfordringen, men skade gjorde at lillebror Theodor tok hans plass. Dermed ble det et uhøytidelig konkurranse. Med var også Gunnar Falch-Pedersen (86) og Bucky Charan (83).

Det var likevel den aller yngste på banen, talentet Julie Mathea Busch Braathen, som gikk seirende ut av duellen, uten at det la noen demper på stemningen.

– Jeg har holdt på med golf i 27 år, og selv om handikapet og prestasjonene blir dårligere, så er det like moro å være her på banen. Spesielt i år. Det er så mye positivt som skjer her oppe om dagen. Banen har vel aldri vært bedre, og det er mye folk. Samtidig er det plass til enda flere, sier spreke Gunnar Kigen, og får støtte fra klubbleder Anne Marit Holter.

LES OGSÅ: Espen (43) mener han har Askims beste kontor: – Jeg har drømmejobben

– God terapi

– Det er lenge siden interessen har for golf har vært større enn nå. Vi opplever medlemsvekst og ser at interessen for barnegolf, seniorgolf, damegolf og herregolf er stor. Bare på barnegolfen på mandager har vi 30–40 med. Det samme på herregolfen på torsdager. I tillegg har vi et samarbeid med Askim Fotball om fotballgolf på banen. Og på torsdager er Phoenix Haga her. En herlig gjeng å jobbe med. De er så takknemlige for å kunne bruke anlegget, smiler lederen.

(Saken fortsetter under bildet)

En av dem som nyter torsdagene på banen er Teo Netteberg. 21-åringen har blitt hektet på golf.

– Fatter'n drev med golf da jeg var yngre. Så jeg var ofte med han på banen. Nå har jeg blitt ivrig golfspiller selv. Så en dag skal jeg slå han, gliser Jessheim-gutten, som gleder seg til torsdagen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Jeg skulle gjerne ha vært her hver dag, jeg. Det er så godt å være her. Fint miljø og gode instruktører, skryter han.

LES OGSÅ: Fraser (56) har gjort store endringer på Mørk: – Jeg tror ikke du finner noe lignende i hele landet

Lovende spiller

En av dem som har størst glede av at banen er grønn og fin om dagen er Askims mest lovende spiller, Julie Mathea Busch Braathen. Den snart 13 år gamle jenta har spilt golf i seks år og er blant Østlandets beste spillere i sin aldersklasse.

– Jeg er her nesten hver eneste dag. Drømmen er å bli profesjonell, sier Julie Mathea, som har et handikap på 12,9.

Like ambisiøs har Jonathan Jansen (19) også vært, men etter å ha fullført videregående på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum, så har han trappet litt ned.

– Golf er like moro og jeg trives veldig godt her på banen i Askim. Jeg er her så ofte jeg kan. Samtidig tar jeg ikke golfen like alvorlig nå som jeg har blitt senior. Men det ser tydeligvis ut til å hjelpe. For jeg spiller faktisk bedre enn noen gang. Det har nok noe med at jeg har senket skuldrene og spiller uten press, smiler Jonathan, som jobber som vikar på Askim ungdomsskole, før han fra høsten av har planer om å begynne å studere.

Kommentarer til denne saken