Gå til sidens hovedinnhold

«Selvsagt skal badet bygges på Mysen»

Valg 2019

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire kommunestyrekandidater fra fire ulike politiske partier (Høyre, Frp, Senterpartiet og MDG) har i løpet av de siste ukene stått fram og uttalt til Smaalenenes Avis at de er imot eller usikre på om ny svømmehall skal bygges i Mysen. To av dem viser til at badet i Festiviteten kan bygges om. En antyder at private aktører muligens kan bygge og drifte en ny svømmehall.

Plutselig er det skapt usikkerhet om svømmehall i Mysen. SV er klar i sin tale: Vi trenger nytt bad på Mysen! Vi hadde det prioritert i valgprogrammet ved siste kommunevalg – og vi har det fortsatt. Høyre og det borgerlige flertallet lovte ved forrige valg at badet skulle bygges like inntil idrettshallen i Smedgata. Det skulle står ferdig i disse dager, før Eidsberg gikk inn i storkommunen. Vi i SV støttet dette – på en klar betingelse: At prosjektet ble slanket, blant annet uten tribuner og konkurransesvømming. Vi var tydelige på at dette ikke skulle bli noe prestisjeprosjekt, men et bad først og fremst for svømmeopplæring for skolebarna. Drift av en stor svømmehall er utrolig dyrt.

Les også: Raymond eier 21 biler, en gressklipper med barskap og utallige andre småting som han samler i Askim-garasjen

Så falt bomben for et par år siden. Styringsgruppa, med ordfører Erik Unaas som leder, hadde glemt det viktigste i all planlegging – at grunnforholdene var helt spesielt vanskelig i dette området. Det visste jo «alle» fra tiden da Eidsberghallen ble bygget.

Dermed ble hele bade-prosjektet utsatt og flyttet opp til Mysen sentrum. SV ønsket å være med i den nye planleggingsgruppa, men som vanlig ble vi holdt utenfor. Vi ønsket fortsatt et nøkternt bygg. Det er plass på Røde Kors-tomta inn mot Festiviteten, hvor det kunne ligge som fin tilvekst til Kulturtorget. Dette ble heller ikke lyttet til, bare avvist uten begrunnelse.

Svømmehallen ble nå planlagt i et område i Mysen hvor flere bolighus må rives. Minst en av huseierne nekter dette. Indre Østfold SV er fortsatt tydelige på at Mysen trenger en svømmehall ut fra de forutsetninger som er beskrevet i dette avisinnlegget. Alle barna i Eidsberg må få tidlig svømmeopplæring, slik som de får i de andre nåværende kommunene. Dette må vi ikke så tvil om. SV mener det er helt forkastelig å sende barna til Østfoldbadet i Askim. Badet skal bygges på Mysen.

Les også: Russen gjorde opprør da de la merke til forandringen: – Vil føre til utestenging

Hoveddelen av eiendomsskatten som er krevd på boliger i Eidsberg de siste par årene er vedtatt benyttet til den nye svømmehallen, som skal få et nøkternt preg. Mye av pengene står derfor på bok (fond) i Eidsberg kommune. All faglig kompetanse sier at underetasjen i Festiviteten ikke lenger kan benyttes som bad. Som politikere kan vi ikke tvile på slike grundige utredninger som er utført av dem som kan mest.

Svein Syversen

kommunestyremedlem SV i Eidsberg

2.-kandidat Indre Østfold kommune

Kommentarer til denne saken