Gå til sidens hovedinnhold

Schou (H) er foreslått til førsteplass på stortingslisten for Østfold: – Har ingen planer om å stille felles liste for Viken

Ingjerd Schou står på førsteplass på nominasjonskomiteens innstilling til stortingsliste for Østfold Høyre.

Ingjerd Schou fra Spydeberg ble nettopp foreslått til å stå på førsteplassen på Østfold Høyres stortingsliste. Partiet leder regjeringen som gjennomførte fylkessammenslåingene i hele Norge. Østfold Høyre har ikke tenkt å slå seg sammen til et større partilag.

– Jeg har hørt at andre partier stiller felles liste for Viken, så det er mulig. Men det er ikke noe partilagene til Høyre kommer til å gjøre, sier Schou (65).

– Hvorfor vil dere ikke slå sammen partilagene når dere har slått sammen de administrative oppgavene til fylket?

– Jeg tror det er viktig at politikerne er nært folkene de representerer. Det er kun fylkeskommunens administrasjon som er slått sammen. Alle tjenestene er fortsatt ute der de alltid har vært. Når det er sagt så ønsker Høyre å legge ned alle fylkeskommuner og delegere oppgavene over til større kommuner, utdyper Schou.

– Hva tenker du selv om at du er foreslått til førsteplass på Østfold Høyre sin stortingsliste?

– Det er hyggelig å få fornyet tillit. Slike ting kan man ikke ta for gitt. Jeg er ikke valgt enda, det skjer på Høyres nominasjonsmøte 25. november, påpeker Schou som understreker at hun er klar for fire nye år på Stortinget.

Erik Unaas er foreslått til å stå på 8. plass på listen.

Kommentarer til denne saken