Omfattende arbeid på Østfoldbanen fører til endringer i helgen

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bane NOR vedlikeholder og moderniserer Østfoldbanen i harde tak, og førstkommende helg er det duket for en omfattende arbeidsøkt.

DEL

De planlagte arbeidene medfører endringer i helgens togtilbud både på Østre og Vestre linje. NSB har flere detaljer om dette på sine hjemmesider.

Dette skal gjøres på Østre linje:

Maskinelt sporvedlikehold mellom Ski og Mysen:

På dagtid lørdag 9. september (07-14) vil det bli utført maskinelt sporvedlikehold på en rekke delstrekninger mellom Ski og Mysen. I hovedsak dreier det seg om pakking (stabilisering) av sporet. Tiltaket bedrer sporkvaliteten, gir mindre sporslitasje og bedre komfort.

Skotbu – sporarbeider ved planovergang:

I løpet av lørdag (07-17) vil det også foregå sporarbeider i tilknytning til planovergangen ved Skotbu stasjon. Tiltaket innebærer at Skotbuveien i kortere perioder vil være stengt for alminnelig ferdsel mens arbeidet med å pakke (stabilisere) sporet forbi planovergangen pågår. For øvrig vil det være manuell dirigering på stedet i hele arbeidsperioden. Akuttetatene og berørte naboer er naturligvis informert om arbeidene som skal foregå.

Tomter – opprydding etter bruarbeider:

Ved Tomter er det også duket for helgeinnsats. I tidsrommet 07-15 vil det nemlig foregå opprydding i kjølvannet av bruarbeid som ble utført på Solberg og Hobøl viadukt ved Tomter stasjon tidligere i sommer.

Hvorfor natt- og helgearbeid?

– Ved arbeider på – eller i nærheten av jernbanespor, er det av sikkerhetsmessige og praktiske årsaker nødvendig med full stans i den ordinære togtrafikken. Gjennom å utføre nødvendig modernisering og forebyggende vedlikehold i perioder av døgnet med liten/ingen trafikk bidrar vi til å sikre at færrest mulig av NSBs kunder på Østfoldbanen blir berørt, opplyse Bane NOR.

Artikkeltags