Her ser du den neste fylkesveien som skal få sårt tiltrengt asfalt

FORARBEIDER: Før asfalteringen sørger Veidrift as for å skifte to stikkrenner. Rørene til den ene sees til venstre i bildet.

FORARBEIDER: Før asfalteringen sørger Veidrift as for å skifte to stikkrenner. Rørene til den ene sees til venstre i bildet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Fylkesvei 151 – Sånerveien – mellom Ringvoll og Såner er neste strekning som får asfalt i Indre Østfold. Asfalten kommer på østfoldsiden av fylkesdelet.

Før dette er Veidrift i gang med å skifte to stikkrenner – det vil si rør som ligger på tvers av veien. Dette arbiedet begrenser framkommeligheten for bilistene.

– Vi bruker lysregulering på dagtid, opplyser driftsleder Pål Kopperud i Veidrift.

LES OGSÅ: Endelig ny asfalt på nedslitt fylkesvei – maskinene går for fullt 

Den ene stikkrennen ble byttet natt til i dag. Da var veien stengt for all trafikk.

– Meningen var å bytte den andre til natten, men arbeidet med den første ble noe mer omfattende enn antatt, sier Kopperud.

Dermed blir det ikke ny nattestengning før over helga. Han regner med at Skanska starter asfalteringen i slutten av neste uke. Firmaet er i ferd med å avslutte asfaltjobb i Trøgstad.

Det spesielle med Sånerveien er at Statens vegvesen nylig skiiltet den som mulig omkjøringsvei for E6-bilister som stanger i kø på grunn av tunnelarbeidene.

– Vår entreprenør har likevel ikke merket økt trafikk som følge av den skiltingen, sier driftslederen.

LES OGSÅ: Veivesenet: – Ønsker ikke at vogntog bruker rv 22 som omkjøringsvei

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken