Ordfører: – Helt greit å starte med små utbedringer av tverrforbindelse

Saxe Frøshaug mener Statens vegvesen har lagt fram et greit forslag om ny tverrforbindelse mellom E6 i Østfold og E6 på Romerike.

Saxe Frøshaug mener Statens vegvesen har lagt fram et greit forslag om ny tverrforbindelse mellom E6 i Østfold og E6 på Romerike. Foto:

DEL

Statens vegvesen vil ikke bygge motorvei på tvers av Østfold, det vil si fra E6 i sør til E6 i nord på Romerike. Det er anbefalingen som ligger på bordet etter en større utredning. Her har tildels voldsomme prosjekter ligget på bordet, som motorvei mellom Moss, via Hobøl og til Lillestrøm, og likeledes tilsvarende full utbygging langs riksvei 22-aksen.

Veivesenet lander på at det på kort sikt ikke kan forsvares å gjøre så store investeringer. Til dette er lønnsomheten for liten, dersom du regner i samfunnskostnader. I tillegg klarer ikke en slik tverrforbindelse mellom E6 og E6 utenom Oslo å redusere trafikken i hovedstaden så mye som ønsket. Til dette er andelen lokaltrafikk for høy innen veisystemet i Oslo.

Dermed anbefales på kort sikt mindre klattvise utbedringer, både langs riksvei 22, men også på fylkesvei 120 mellom Elvestad og sørover mot Moss.

Det synes ordfører i Indre Østfold Saxe Frøshaug (Sp) er en helt grei start.

– Det er i første omgang satt av utbedringer for en halv milliard på eksisterende veier. Det kommer godt med og har stor verdi for samfunnet rundt, sier han.

Han har ikke oversikt over nøyaktig hvor utbedringene kommer.

Frøshaug opplyser at Indre Østfold kommune skal avgi sin uttalelse om saken i starten av april.

– På sikt skal deler av riksvei 22 legges i helt ny trase, sier han.

Frøshaug legger til at ny bru for riksvei 22 over Glomma ved Fetsund også får stor betydning for tverrforbindelsen.

– Det bør også være riktig å få lagt om riksvei 22 slik at den ikke går i retning Lillestrøm, men heller lenger nord på Romerike, mener han.

Han innser at pengene langt fra er bevilget, og at det blir mange om beinet på samferdselsbudsjettet de neste årene.

LES OGSÅ:

Anbefaler ikke motorvei langs Øyeren

Artikkeltags