Gå til sidens hovedinnhold

Ville ha omkamp om pengene til å utbedre to tverrforbindelser i Østfold

Artikkelen er over 3 år gammel

Tverrforbindelsen over Skiptvet og Trøsken er vinneren etter at fylkestinget forrige uke gikk gjennom lista med tiltak for å ruste opp de to strekningene.

Av de pågående prosjektene er det fylkesvei 114/115 (Trøskenforbindelsen) som får mest, mens fylkesvei 120 gjennom Hobøl og Våler må nøye seg med mindre.

Da saken var oppe til behandling, tok Gretha Kant (H) til orde for en omkamp om fordelingen av pengene. Hun pekte på at fylkespolitikerne i sin tid satte fylkesvei 120 på vent. Dette fordi veien lå an til å få status som riksvei. Dette betyr at staten overtar eierskapet for veien, samt det økonomiske ansvaret.

Nå ble ikke fylkesvei 120 omgjort til riksvei likevel.

Derfor ville Kant ha ny vurdering av hvordan penger skal prioriteres, og hun ville også ha utbedring av Huls bru sør for Elvestad.

Forslaget falt med 21 mot 12 stemmer, det vil si at Høyre og Fremskrittspartiet dannet mindretall.

Totalt 96 millioner kroner (uten moms) er avsatt Disse pengene dekker ikke alle ønsker, og det blir nødvendig å prioritere, heter det i fylkesrådmannens innstilling.

Blir alle tiltak på lista gjennomført, er det aller meste av fylkesvei 114 nord for Trøsken utbedret. Da står det igjen å utbedre en strekning sør for Vamma bru, mens Statens vegvesen foreslår å droppe en strekning på fylkesvei 115 mellom Våler grense og Nordbykrysset.

Fylkesvei 120 har allerede fått utbedret en strekning sør for Skjellfoss, samt at det pågår en utbedring forbi Kure.

Utbedringen skjer ved at Statens vegvesen først regulerer striper langs begge sider av veiene, deretter erverver grunn og så foretar tekniske utbedringer.

Kommentarer til denne saken