Gå til sidens hovedinnhold

Så kjære dere som etterlyser «hva som egentlig skjer i Spydeberg». Ta dere en runde å se på all god aktivitet

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva skjer i Spydeberg?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En mye brukt og svært nyttig facebookside heter «Hva skjer i Spydeberg».

Jeg vil gjerne reklamere litt for denne, for her finner du det meste – fra bortkomne katter til små og store arrangementer.

Selv er jeg ingen tilhenger av debatter på facebook, men ser at det der har vært etterlyst flere saker som vi politikere allerede har vedtatt.

Dette er derfor ikke ment som en ren «skryteliste», og de fleste tiltak er vedtatt tverrpolitisk, men noen er verdt å nevne –

ikke minst fordi de viser hvor viktig det er med et godt samarbeid mellom frivillighet og det offentlige:

  • I løpet av få uker starter vi arbeidet med å anlegge en sykkelbane – et såkalt BMX-anlegg – på resten av den gamle grusbanen mellom Friplassen og Fjellheim. Dette er et anlegg som kan benyttes av både skatere og små og store syklister.Spydeberg vil da ha et fantastisk idretts- og fritidsanlegg midt i sentrum: Fotballstadion, 5-bane med kunstgress, Friplassen, sykkelbane og en vanlig gressbane. Dette håper vi skal bli til stor glede for både de som vil trene og de som vil gå på tur med barn og barnebarn. Mye av dette ville ikke vært mulig uten engasjerte lag og foreninger, stor frivillig innsats, støtte fra vår lokale sparebank- og et kommunestyre som ønsker å satse på barn og ungdom!
  • Midt i Spydeberg ligger vårt såkalte «1000-års-sted» - Hylliparken – med fotballøkke, sandvolleybane og lekeapparater. Her vil det nå bli satt opp treningsapparater for «godt voksne» - et godt folkehelsetilbud for de som ønsker litt ekstra trening når de går på tur!
  • I Spydeberg har vi en imponerende skigruppe – både som en del av Spydeberg Idrettslag sog som et eget Løypelag. Her er det flere kilometer med skispor på kunstsnø, her arrangeres det skiløp for små og store hele vinteren og her starter også oppkjørte løyper til vårt skieldorado på Skimtefjell – med Stegen Turnlags hytte som et fristende mål for søndagsturen på ski eller til fots. Og på stadion reiser det seg nå en ny og moderne skihytte, med god lagringskapasitet og romslige lokaler. Dette blir et flott regionalt anlegg i Indre Østfold – hvor kommunen har bidratt med en sum penger, men som i all hovedsak kommer i stand og driftes med en imponerende dugnadsinnsats.

                       

Så kjære dere som etterlyser «hva som egentlig skjer i Spydeberg». Ta dere en runde og se på all god aktivitet,

ta en titt på nye fortau i sentrum og på ny gang- og sykkelvei hele syv kilometer nordover langs Lyserenveien.

Og i et ekstra kommunestyremøte 4.september håper jeg som ordfører på et politisk flertall - både for å etablere et flott nytt «Innbyggertorg» på TeBo-området,

og at vi kan sikre oss en sentral tomt til et nytt oppvekstsenter.  Bare slik kan vi sørge for at Spydeberg også i fremtiden kan være ei trygg, god og attraktiv bygd!

 

Petter Schou

Ordfører

 

 

Kommentarer til denne saken