Brannvesenet rykket ut med store ressurser da det ble meldt om røykutvikling på Shell-stasjonen på Elvestad. Ved siden av ligger også Mekonomen bilverksted.

– Vi fikk melding inn 03:17 om røykutvikling. Det var et vaktselskap som meldt inn. Vi reiste ut med mannskaper fra brannstasjonene i Spydeberg og Askim, samt en tankbil fra Ski. Da vi ankom var det røyk fra andre etasje, men ingen åpne flammer, forteller innsatsleder på stedet, Arnulf Hansen i Indre Østfold brann og redning.

– I andre etasje er det kontorer som hører til verkstedet og bensinstasjonen. Vi satte inn utvendig tiltak for å få ned temperaturen før vi åpnet døra og gikk inn. Det for å ikke slippe inn for mye luft. Det fungerte bra. Vi fikk gjort de rette tingene i riktig rekkefølge, fortsetter Arnulf Hansen.

– Men andre etasje er totalskadet, legger han til.

– Hva med første etasje?

– Det er ingen brannskader nede i butikklokalet. Der er det litt røyk og vann bare. Verkstedet ved side av er uberørt.

– Hva tenker du når det er snakk om røykutvikling på en bensinstasjon?

– Det er litt annerledes enn andre typer utrykninger. Vi er ikke så bekymret for bensinen. Den ligger godt nede i bakken. Men vi er mer bekymret for alt som er inne i butikklokalet. Der er det olje, bensin på kanner og så videre. Det er mye som kan skape energi. Så skadepotensialet var større enn det som ble resultatet. Heldigvis, sier Hansen.