Ryanair stanser alt billettsalg fra Rygge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alle billetter på ruter etter den 30. oktober i år er stengt for salg.

DEL

Det betyr trolig at det irske lavprisselskapet mener alvor om å slutte å fly fra rygge, skriver Aftenposten mandag kveld.

Hendelsen kommer etter at selskapet har kjempet lenge for å få stanset den mye omtalte passasjeravgiften på 80 kroner, som regjeringen ønsker å innføre.

Ryanair flyr videre fra Rygge 

Ryanair har ved flere anledninger truet med at man vil legge ned basen på Rygge, noe flyplassledelsen har sagt vil bety den sikre død.

Flypassasjeravgiften utsettes til juni 

Vet ikke hva som skjer

Ledelsen ved flyplassen sier til avisen at de ikke vet hva Ryanair har planer om.

Passasjervekst på Rygge 

– Vi kan ikke kommentere denne situasjonen på annen måte enn at vi må konstatere at selskapet har sagt opp baseavtalen fra 1. november hvis avgiften kommer. Det er fortsatt tid til å legge inn disse reisemålene inn igjen for salg i vintersesongen. Hva som skjer, er det bare Ryanair selv som vet svaret på, sier markedssjef Silje Thoresen på Moss lufthavn Rygge til Aftenposten.

Disse rutene er stengt for salg:

Alle ruter til disse byene er stengt for salg fra og med 30. oktober:

  • London
  • Dublin
  • Edinburgh
  • Warszawa
  • Gdansk
  • Poznan
  • Wroclaw

Kilde: Aftenposten.no

Nyheten kommer bare dager etter at Fredriksstad Blad kunne fortelle at mye tydet på at det irske lavprisselskapet ville fortsette å fly fra flyplassen.

Legges ned

Om flyene blir fjernet, har flyplassledelsen en rekke ganger gått ut og sagt at flyplassen vil bli lagt ned.

– Viser at dette ikke er måten å lage statsbudsjett på 

– For oss betyr det slutten for Rygge som flyplass. Det er vi som rammes, mens Ryanair kan fly fra andre baser i Europa. Bortfallet av basen betyr at passasjertallet på Rygge vil falle til under 500.000. Da gir oss et økonomisk underskudd på 140 millioner kroner, har adm.dir. i Rygge Sivile lufthavn, Pål F. Tandberg sagt til Fredriksstaf Blad tidligere

Til Aftenposten sier flyplassledelsen at de ikke enda har gitt opp håpet om at Ryanair kan bli værende.

– At regjeringen har besluttet å utsette avgiften fra 1. april til 1. juni som følge av innsigelsene fra ESA om mulig ulovlig statsstøtte, gjør oss optimistiske og øker troen på at den aldri blir noe av, sier Thoresen til Aftenposten.

Artikkeltags