– Einarsson var karikaturtegner og bodde en tid i bygda. Jeg ble virkelig inspirert da jeg spilte ham i forbindelse med lenseteateret, sier Roy Sletner, som ikke bare har fokus på bygdas politikere, men gjerne tegner portretter av markante sambygdinger.

–Jeg har aldri lært å tegne og kan ikke si jeg er noen karikaturtegner, jeg overdriver ikke så mye. Men jeg håper jeg får fram trekkene som kjennetegner personene jeg tegner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


De politiske tegningene har en enkel strek, konstaterer han – og som KrF-er synes han kanskje Arbeiderpartiet og Senterpartiet har fått litt for stor makt i bygda.

– Sp har ni og Ap åtte av 22 representanter. Og to framtredende menn er Lars Sæther (Ap) som er varaordfører og Tor Jakob Solberg (Sp). Det er taleføre herrer og Lars har geiter og Solberg driver med kuer, så det var naturlig at disse følger med på tegningene. Da skjønner alle hvem det er. Jeg har jo litt moro av dette da, sier Roy og ler.

Selv har han tre perioder for KrF bak seg i lokalpolitikken og sitter i dag som vara til kommunestyret. Og debatten skaper den politiske humoren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Jeg leser jo saksdokumentene og så følger jeg med. Det skjer litt av hvert i bygda, så litt humor skader ikke det politiske bildet, mener KrF-eren.

Politikk har opptatt den gamle elmontøren i mange år.

I dag er han 67 år og pensjonist, men han mimrer gjerne litt om jobben han stortrivdes med i over 40 år, og de mange tusen stolpene har gjennom årene har klatret i.

Nå er det tegning og steinhytta i Skiptvet som er hans store interesser. Her er det ikke snakk om å kjøre opp store maskiner for å få fram steinblokkene, her brukes jekker og mannskrefter.

– Berthe bodde der i mer enn 30 år. Det er klart det var fattige folk og sikkert kaldt på vinteren i hytta. Berthe hadde trebein, så hva som hadde skjedd vet jeg ikke. Hytta ble revet, men for noen år siden fant vi en diger steinhaug. Nå har vi fått opp veggene, og taket står for tur. Når vi blir ferdige, håper jeg det blir et turmål for skjetvingene, sier Roy.

Erik slutter som trappesnekker fordi kommunen tok verkstedet hans: – Rart å høre hvilke avtaler folk tror jeg har fått