Gå til sidens hovedinnhold

Rowena tar smittevern på alvor: – Godt å bli hørt

Onsdagens møte i livsløpsutvalget flyttes fra Heggin til nettet. Rowena von Ohle (Frp) mener alle må ta ansvar nå.

Onsdag ettermiddag og kveld er det møter i både livsløpsutvalget og plan- og bygningsutvalget. Møtet i livsløpsutvalget var planlagt fra klokken 16.00 til klokken 21.00 hvor politikerne skulle møtes fysisk i den tidligere kommunestyresalen på Heggin i Mysen. På grunn av korona-pandemien er møtet nå flyttet til nettet og vil foregå på Teams og vises også på kommune-tv. Det sørget Rowena von Ohle (Frp) for.

Nektet å møte

Hun så rødt da hun fikk en epost om at møtet var flyttet fra klokken 16.00 til klokken 12.00.

– Vi fikk beskjed om at møtet skulle være i Askim uten tilhørere. Og møtet var skjøvet fire timer fram i tid. Mange av oss politikere legger opp arbeidsdagene etter møtekalenderen. Derfor mener jeg det er uhørt å bytte fra kveldstid til dagtid. Men det aller viktigste er smittevern. Alle oppfordres til å ta ansvar og samles minst mulig. Hele skoleklasser er i karantene. Men vi politikere skal møtes fysisk. Det er helt uaktuelt for meg. Hadde det blitt et fysisk møte i morgen, hadde jeg meldt forfall. Vi politikere må gå foran med et godt eksempel, sier Rowena von Ohle som via epost til kommunens administrasjon krevde at møtet skulle holdes til ordinær oppsatt tid og på nettet.

Les også: Misnøye med møtekulturen i kommunestyret – mener politikerne fører en arrogant linje

Sliter psykisk

Selv sliter hun med dårlig mental helse.

– Under korona-tiden har den blitt mye verre. Jeg snakker hele tiden om at vi må huske menneskene som sitter hjemme alene uten tilbud. De får beskjed om å ta ansvar, holde seg hjemme og hindre smitte. Så skal vi politikere møtes? Når vi kan gå foran som gode eksempler ved å ha møter på Teams? spør en frustrert Rowena von Ohle.

Nå har administrasjonen gjort helomvending. Møtet holdes til ordinær tid via nettet på Teams.

– Jeg er glad for at jeg ble tatt på alvor, sier Rowena von Ohle.

Gjelder bare livsløpsutvalget

Rådmann Georg Smedhus i Indre Østfold kommune opplyser til Smaalenenes Avis at det kun er livsløpsutvalgets møte som holdes på Teams i morgen kveld.

Utvalgsleder Hilde Kraggerud (Sp) sier innkallingen med nytt møtetidspunkt gikk ut ved en feiltakelse.

– Eposten var kun ment som en undersøkelse om hvor mange av politikerne i utvalget som hadde anledning til å møte klokken 12.00. Nå er det avgjort at møtet holdes på nettet fra klokken 16.00 til klokken 21.00, bekrefter hun.

Kraggerud legger til at beredskapsgruppen for covid-19 så sent som mandag morgen avgjorde at Heggin ikke kunne brukes som møtelokale på grunn av hensynet til smittevern og avstandsregler.

Kommentarer til denne saken