Gå til sidens hovedinnhold

Rørt Per Oleg Midtfjeld så stjernetraveren Ferrari BR vinne i Bergen: – Det var en deilig følelse

Artikkelen er over 1 år gammel

BERGEN: Per Oleg Midtfjelds stjernetraver Ferrari BR gikk til topps i Ove Wassbergs minneløp på Bergen travpark og leverte dermed et flott comeback etter skadeavbrekk.

Det var knyttet stor spenning til Ferrari BR sitt comeback på Bergen travpark. Hesten hadde ikke startet siden november. Fjoråret ble preget av skader for hesten som satte verdensrekord med fantastiske 1.09,9a på mellomdistanse for to år siden. Fra spor ni bak startbilen ble det tredje par utvendig og et fint ryggløp, akkurat slik Per Oleg Midtfjeld hadde sett for seg. 500 meter fra mål styrte Midtfjeld ut i angrep. Ledende Always On Time trøblet litt på oppløpet. Ferrari BR virket litt seig gjennom siste sving, men var den som holdt farten best på klassehestens vis. Seksåringen rakk fram til en sikker seier på kilometertiden 1.11,8a på 1600 meter. Førstepremien var på 70 000 kroner.

Rørt Midtfjeld

Da Per Oleg Midtfjeld ble spurt om hvordan det føltes rett etter løpet, sa han følgende:

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sa en tydelig rørt Midtfjeld.

– Det var en deilig følelse. Vi fikk svar på mye og hesten fungerte som han skulle. Akkurat det var det viktigste. Vi fikk litt hjelp av de andre underveis. Kom ned litt i siste sving. 100 meter fra mål følge jeg at vi hadde siget på det. Dette var en enorm lettelse. Vi har lagt ned utrolig mange timer i hesten. Han slet med en kode i vinter. Var skikkelig på gang i mars, men så ble det dårlige treningsforhold en periode. Derfor har vi drøyd litt med årsdebuten. Hesten imponerte meg i dag. Godt gjort å vinne etter lang pause. Ferrari BR har ikke travet fortere enn 1.25 i hurtigarbeider. Artig å vinne Ove Wassbergs æresløp. Han er jo en levende legende. Hva som blir neste oppgave er ikke planlagt, men det er det minste problemet. Han han nok av oppgaver og vil gå mye fram med dette løpet, sa Midtfjeld.

Østre overrasket

Også Ole Johan Østre fikk med seg en storløpsseier. Overraskende nok holdt han Stumne Fyr i gang til seier i Kong Olavs æresløp mot selveste Rappstjernen. Vinnertiden ble 1.26,1 på 2140 meter og førstepremien var på 60 000 kroner.

Per Oleg Midtfjeld hadde også med seg Ilenna Bonanza til Bergen. Hun gjorde grovjobben utvendig og var meget tapper til andreplass i Haukåsløpet. Tiden ble 1.15,3a på 2100 meter.

Wanda Classic vant løpet. I Rappfots æresløp i monté var Louise Vebostad Trudvang med i striden i det lengste med Kvikk Tojo. Ble toer på fine 1.23,9 på 1640 meter, mens det var Super Gullet som vant. Kvikk Tojo vant for øvrig løpet i fjor.

Kommentarer til denne saken