EIDSBERG: – Siste seriekamp med HK Eidsberg var veldig spesielt. Jeg felte noen tårer da. Jeg har jo spilt håndball i klubben siden jeg var åtte år. Så jeg kommer til å savne både klubben og menneskene. Samtidig gleder jeg meg veldig til å komme i gang i ny klubb, smiler Rikke Midtfjeld.

Magefølelsen avgjorde

Den snart 17 år gamle Mysen-jenta (har bursdag lørdag) skal nemlig kommende sesong spille for den nyopprykkede eliteserieklubben Aker Topphåndball i Oslo.

– Jeg bestemte meg tidlig i vinter for at jeg trengte et klubbskifte for å utvikle meg videre. Så i februar var jeg på prøvespill både i Rælingen, Follo og Aker. Jeg fikk en veldig god magefølelse allerede på første trening i Aker. Klubben virker å ha et kjempebra samhold. Jeg ble så utrolig godt tatt imot. Det at klubben også har gode tilbud på forskjellige kamparenaer telte positivt. De har både lag i eliteserien og 2. divisjon. I tillegg er målet å få et lag inn i Lerøyserien (landsserien for 18-årslag), forklarer den reflekterte jenta, som også avslutter skolegang på idrettslinja på Askim videregående skole til sommeren. Hun fortsetter videre på Wang Toppidrett i Oslo.

– Det blir litt rart det også. Jeg gruer meg litt. Samtidig vet jeg at jeg vil beholde vennene mine fra skolen. Jeg vet også at hverdagen min på Wang vil gjøre det lettere for meg å kombinere spille i Aker. Totalbelastningen blir mindre, og det blir viktig for meg framover. At det ikke blir for mye, påpeker den teknisk gode og hurtige venstrehendte spilleren.

LES OGSÅ: Over 600 elever fra Indre Østfold løp Tinestafetten – se hele stafetten i opptak her

Vil bli verdens beste

Rikke Midtfjeld har vært fast på Norges 2002-landslag, noe hun håper å fortsette med etter klubbskifte. Kantspilleren, som også kan spille back, har imidlertid større ambisjoner enn det.

– Jeg kommer til å trene med A-lagsstallen i Aker og kommer helt sikkert til å utvikle meg mye. Jeg har selvsagt lyst til å prøve meg i eliteserien kommende sesong, men jeg kan ikke forvente å få spilletid. Uansett er det fin motivasjon å ha. Målet på lang sikt er å spille meg inn på A-landslaget og bli den beste kantspilleren i verden. Jeg vet det må jobbes knallhardt for å nå målene, men det er jeg villig til å gjøre, smiler Rikke Midtfjeld.

LES OGSÅ: Råtassen Brage lot seg ikke stanse av sterke smerter – syklet ned til pallplass likevel