Gå til sidens hovedinnhold

– Revytiden handler ikke bare om fest og fyll – det er en tid da russen knytter bånd

Artikkelen er over 1 år gammel

Det sier Madelen Auren (18), pr-ansvarlig for revyen.

Lørdag hadde russen den første gjennomgangen av årets revy, fire dager før kveldens premiere i Askim kulturhus. Tidligere har det bare vært enkeltøvinger på hver av innslagene, men dette var første gang de ulike innslagene ble vist etter hverandre foran resten av russekullet.

Russen fulgte nøye med mens framvisningene pågikk, og klappet og jublet etter hvert gjennomførte innslag.

– Jeg synes det er så gøy å se at folk som ikke har vært på en scene før, klarer å prestere foran så mange mennesker. Der er gøy å se at folk slipper seg løs og går utenfor komfortsonen, sier Lea Moen (18) fra Spydeberg. Hun og Martine Westbye (18), også fra Spydeberg, er revysjefene for årets russekull på Askim videregående skole.

(Saken fortsetter under bildet)

Fin opplevelse

I revytiden er det et stort fokus på å ha en fin opplevelse.

– Det som er ekstra spesielt med revytiden er at det ikke bare handler om fest og fyll, men det er en tid hvor vi som russ knytter bånd og har en fin opplevelse sammen som et russekull, opplyser PR-sjef, Madelen Auren (18) fra Spydeberg.

Revysjefene er innstilt på å få bedre terningkast enn Mysenrussen.

– Målet er å slå Mysenrussen, men det viktigste er at vi har en bra revytid, og at alle trives. Det er gleden på scenen som er viktigst, ikke anmeldelsen, sier Westbye.

(Saken fortsetter under bildet)

Intriger og samhold

Simen Nicolaysen (18) fra Spydeberg har en av hovedrollene i revyen.

– Det blir litt skummelt å ha hovedrollen. Det er mye folk, og mye å huske på, sier Nicolaysen.

Han skal stå på scenen med Johanne Langseth (18) fra Spydeberg.

– Vi er ikke skuespillere, men synes det er morsomt. Heldigvis var Simen og jeg venner fra før, det gjør det litt tryggere å få rollen, sier Langseth.

(Saken fortsetter under bildet)

Revyen handler om at Askim og Mysen er i samme kommune, og dermed skal skolene slås sammen. Det skaper misnøye, intriger og konflikter blant elevene.

Revyen vil følge kjæresteparet Daniel fra Mysen (spilt av Simen) og Sofie fra Askim (spilt av Johanne) gjennom intrigene om hvor de er fra, men den vil også handle om samhold og vennskap, opplyser hovedrollene.

– Ligger dere godt an til premieren?

– Ja, replikkene sitter. Nå er det bare å øve på overgangene mellom innslagene, sier Nicolaysen og Langseth.

Kommentarer til denne saken