Fredag er Black Friday og morgentrafikken vil etter all sannsynlighet være preget av at butikker og kjøpesentre åpner dørene grytidlig.

Mest kaos er det nok ventet i Vestby, også i år.

Det den store kundetilstrømmingen til Norwegian Outlet som vil kunne skape trafikkaos. Det er ventet opp mot 40.000 kunder til senteret. De ivrigste kundene har overnattet utenfor i telt.

Moss Avis følger dette med direktesending og bilder fra Norwegian Outlet fra klokken 05:45, som vil vise kaoset når hundrevis av mennesker skal løpe til de annonserte tilbudene. Direktesendingen ser du i bildet til høyre.

Vi følger også trafikkbildet nøye, med oppdateringer fra klokken 06:00.

Moss Avis-fotograf Tor-Arne Dunderholen har vært på plass i Vestby allerede fra 04:30 fredag morgen. Allerede da var det allerede begynt å bli køer foran portene til Norwegian Outlet.

- Det fylte seg fort opp, særlig den siste halvtimen før de åpnet portene, sier Dunderholen. Han legger til at det stort sett har gått greit for seg i morgentimene, men at det har vært tilløp til både kaos, krangling og håndgemeng.

- En ble nesten kastet ut av vaktene her. og en annen person falt på vei løpende inn, sier Dunderholen.

I Moss kan det forørvig meldes om køer utenfor Amfi senteret allerede ved 06:00-tiden i forbindelse med Black Friday.

Når det gjelder trafikale utfordringer, kan Follopolitiet fortelle at det i år har gått overraskende bra.

- Vi har jo erfaring fra tidligere år at det har vært kaos også i trafikken, så i år hadde vi en patrulje der ute før åpning. De kan fortelle at de er fullt, men ingen problemer så langt. Det er jo bra, sier operasjonsleder Kari Monsen i Follopolitiet til Moss Avis.