Mobilen til John tok fyr i sofaen: – Jeg fikk litt panikk

Mobilen tok fyr: Slik så mobilen og sofaen til John Arnse Damhaug ut etter hendelsen. Begge Foto: Privat

Mobilen tok fyr: Slik så mobilen og sofaen til John Arnse Damhaug ut etter hendelsen. Begge Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mobilen til John Arne Damhaug tok fyr i sofaen.

DEL

– Jeg har aldri sett så mye røyk noen gang. Røyken var tykk og hvit og det lukta bare kjemikalier, forteller John Arne Damhaug om opplevelsen han hadde en tidlig morgen i august. Det skriver rb.no.

– Jeg fikk litt panikk, men krabbet bort til kjøkkenvinduet og fikk det opp. Så fikk jeg opp verandadøra og da velta røyken ut, forteller han.

Etter hvert fikk han tittet inn i leiligheten og forsto hva som var årsaken til all røyken.

Les også: Lanserer mobil-lek for hele familien for å bedre brannsikkerheten

– Da ser jeg at mobilen ligger i sofaen og spyr ut røyk, og både mobilen og sofaen glødet.

Mobilen hadde svidd et hull på størrelse med en stor håndball i sofaen, men sofaen hadde ikke tatt ordentlig fyr, og Damhaug fikk derfor raskt kontroll på brannen.

– Først da jeg fikk satt meg ned, skjønte jeg hvor nærme det var. Jeg må ærlig innrømme at jeg tror jeg har vært heldig. Hadde det tatt to-tre minutter til før jeg hadde merket det, er det ikke sikkert jeg hadde våknet i det hele tatt, sier Damhaug.

I dag er han glad for at både han og leiligheten kom fra hendelsen uten større skader, men han synes det er skummelt å tenke på hvor stor skade en mobil kan gjøre, og innrømmer at han har blitt skremt.

– Det sitter litt i.

– Farlig

Tore Bjareng er seksjonsleder for tilsyn ved Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS. Han har ikke hørt om mange tilfeller der en mobil begynner å brenne av seg selv.

– Det begynner å bli lite tiltak man kan gjøre når den begynner å brenne uten at den en gang har stått til lading, men skal man være ekstra påpasselig, kan man legge mobilen på et ubrennbart underlag. Mange unge legger også mobilen under puta, og det er særdeles uheldig, advarer Bjareng, som også påpeker viktigheten av en god røykvarsler.

Les også: Mobil eksploderte mens den ladet

– Hvis det da skulle gå galt blir man i hvert fall vekt, og det er det viktigste. All røyk er i utgangspunktet farlig, men røyk fra plast kan være ekstra farlig, og det skal veldig lite til før man kan få varige skader.

Vil ikke kommentere

Kommunikasjonssjef i Samsung, Hanna Brenner, opplyser at de ikke kommenterer enkelttilfeller.

– Jeg kjenner ikke til denne hendelsen og ønsker derfor ikke å kommentere saken annet enn å oppfordre vedkommende til å kontakte vår kundetjeneste så vi kan se på saken.

Artikkeltags