EIDSBERG/VESTBY: Våt og pjuskete vandret rovfuglen rundt på veien nede i Eidsberg. Kjetil Sørby ble kontaktet på vakttelefonen .

– Fuglen ville ikke fly. Muligens hadde den fått seg en smell i forbindelse med en påkjørsel. For den blødde litt i det ene øret. En veterinær sjekket at ikke noe var brukket. Men heldigvis var alt i orden. Dermed kunne jeg kjøre fuglen til Arnkjell Johansen i Vestby som tar seg av skadde fugler. Og allerede dagen etter fikk jeg melding om at musvåken så langt bedre ut og hadde begynt å spise. Det er klart at slikt varmer, sa Sørby for noen uker siden.

– Den var veldig fortumlet og hadde fått seg en skikkelig smell. Sannsynligvis hadde den hjernerystelse. Men heldigvis hadde den ikke brukket noe. Vanligvis begynner påkjørte fugler å fly etter ei uke, men i dette tilfellet tok det to uker. Nå er den sannsynligvis på vei til Danmark eller Tyskland. Våkene overvintrer ofte de områdene, forklarer Arnkjell Johansen.

Musvåken tilhører haukefamilien. En stor musvåk har et vingespenn på opptil 1,4 meter og kan veie godt over en kilo. Det er hunnen som blir størst.