– Det var «rampenisssen» som foreslo det, sier mamma Inger Johanne Hauge og smiler lurt.

Rampenissen bor i en stor krukke hjemme hos Theo og familien i Askim. Han pleier å finne på mye lurt – i år ville han at Theo skulle lære seg mer om giverglede og hjelpe andre.

– Jeg fikk inspirasjonen til dette i en Facebook-gruppe; om å lage pakkekalender av leker og ting som Theo ikke bruker, og gi det bort til noen som trenger det til sitt barn, sier Hauge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Theo var ikke vond å be.

– Vi gikk gjennom alle lekene han ikke bruker og spurte hva han kunne tenke seg å gi bort. Det var gøy å se at han var så villig til å gi bort tingene sine, og likte tanken på at det skulle glede et annet barn.

Pakkekalenderen er fylt med leker, bøker, puslespill, klær og snacks. Hun vurderte å gi tingene til en veldedig organisasjon, men var redd det skulle selges videre, i stedet for å gis bort.

– Jeg har også lagt ved noe julepynt og snacks til mor, utenom kalenderen. Syns det er litt koselig.

Deretter la hun ut et innlegg om dette i lokale Facebook-grupper.

– Det var en del som trodde det var en konkurranse om å vinne kalenderen. Men jeg har vel fått seks forespørsler fra folk som virkelig har behov for det. Det er seks for mange egentlig, sier moren og fortsetter;

– De fortalte litt om sin situasjon, og alle har det vanskelig økonomisk. Det må være vondt å stå i en sånn situasjon hvor man må be om hjelp eller å sende melding og si man er interessert i en pakkekalender som gis vekk. Alle var veldig ydmyke henvendelser.

– Det gjorde det nesten umulig å velge. Hvordan velger du hvem som trenger det mest? sier Inger Johanne spørrende.

Hun forsøkte å være så rettferdig som mulig.

– Det ble en jevnaldrende gutt, som jeg håper vil få stor glede av kalenderen. Men om de trenger å bruke pakkekalenderen som julegaver så har jeg forståelse for det også.

Onsdag kveld ble pakkekalenderen hentet. Men Inger Johanne og Theos giverglede stopper ikke der.

– Jeg har også en god del babyleker som jeg gjerne vil gi vekk, men føler det ble så teit å legge ut et nytt innlegg om det. Men det er bare for folk å kontakte meg på Facebook, avslutter Inger Johanne – som heter kun det på Facebook.