Silverstone: Denne uka avsluttes de siste formelle testene for VM-teamene i rallycross på den nye banen i Silverstone i England, og mandagen var det også presentasjon for mediene hvor samtlige førere og team også fortalte om sine tanker og planer på en felles pressekonferanse inni mellom testene.

Helt til slutt var det de regjerende mesterne PSRX, anført av verdensmester Johan Kristoffersson og fjorårets bronsevinner Petter Solberg.

Og selv om Kristoffersson blir sett på som den store kandidaten å frarøve gullet fra – så var det vel så mye interesse og fokus på Solbergs tanker denne sesongen.

LES OGSÅ: Her er Petter Solbergs nye vidunder som hele Rallycross-VM vil slå

«All-in»

I fjor hadde spydebergingen maks fokus på teammesterskapet, selv om han gjerne skulle kjempet om sitt tredje individuelle gull. Men med gull til teamkompisen og teamet, så ser Solberg på 2017 som fullkomment.

2018 derimot, det vil han gjerne skal bli hans år.


https://parcferme.no/ads/www/delivery/lg.php?bannerid=41&campaignid=15&zoneid=17&loc=https%3A%2F%2Fparcferme.no%2Frallycross%2Fpetter-jeg-blir-ikke-yngre-jeg-ma-fa-opp-farten-litt%2F&referer=https%3A%2F%2Fparcferme.no%2F&cb=e2c4e5b9fa– Jeg må jo gjøre det jeg kan. Jeg blir ikke noe yngre, og skal jeg få til det så må jeg få opp farten litt. Vi går «all-in» så vi får se, sier Petter Solberg.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Samtidig er han tydelig på at han har mye å lære av sin teamkamerat Kristoffersson, og at de sammen som team i fjor vokste mye på hverandre.

– Å være med å skape verdensmestere er stort, og det har vært viktig for teamet at alt er likt og at vi drar i samme retning. Johan er en perfeksjonist, en god fører. Han kjører smalere enn meg og har mye å lære bort til meg. Erfaring spiller ingen rolle, man kan lære ganske mye fortsatt, sier han.

LES OGSÅ: Oscar (20) vil bli britisk mester i rally – får hjelpe av pappa til å skaffe sponsorer

Tror på flere overraskelser

Foran en fullsatt sal med journalister og teamrepresentater satt også latteren og humoren løst, og fjorårets dominanse fra Solbergs team fikk han til å mimre tilbake på duellene mot Sebastien Loeb i rally.

– Det var aldri noe kult å ligge bak Loeb i WRC, sa Solberg, hvor franskmannen var rimelig kvikk i replikken tilbake.

– Jo, det var ganske moro, utbrøt Loeb til full latter i salen.

Solberg tror derimot at det ikke blir noe Volkswagen-dominanse i år på samme måte som i fjor, hvilket vil gjøre kampen om VM-gullet enda hardere.

– Det blir en stor utfordring hele veien, og mesterskapet kommer til å bli tøft og bra. Vi vil få mange overraskelser, spesielt etter hva Prodrive og den gjengen får til, tror Solberg.

Han legger til at det er begrenset hvor mye dem selv som team klarer å hente i motsetning til det gapet som spesielt Audi og Peugeot ventes å jobbe hardt for å ta igjen.

– Vi har ikke gjort noen store steg. Vi har prøvd å gjøre alt litt bedre for jevnhetens skyld. Alle vil nok være ganske spente på startstreken i det første heatet, sier 43-åringen.

LES OGSÅ: Sjekk sykkel-Brages balansekunst på yoga-ballene