Gå til sidens hovedinnhold

Slet med å få sove på grunn av mye adrenalin

Artikkelen er over 4 år gammel

Jyväskylä: Med høye hastigheter, krappe svinger og lange svev regnes Rally Finland for grusens «Grand Prix». I helgen debuterte Oscar Solberg i rallyet, og imponerte.

– Jeg startet litt forsiktig for å bli kjent med etappene. Men etter hvert gikk det bare bedre og bedre og jeg ga full pupp. Jeg tror mange ble imponerte over den progresjonen jeg hadde i helgen, sier spydebergingen fornøyd.

20-åringen ble nummer fire i DMAC-klassen. Det er en klasse for yngre førere som er på vei inn i VM-rallyet.

Cupen kjøres over fem runder. Dette var tredje runde.

– Å få kjøre Rally Finland er noe av det råeste jeg har gjort. Det er så stor fart og lange hopp at man hele tiden må være skjerpet. På kveldene hadde jeg så mye adrenalin at jeg slet med å få sove, humrer Oscar Solberg, fortsatt høyt oppe da Smaalenenes Avis prater med ham på telefon fra Finland.

Nå setter han kursen hjem mot Spydeberg. Der starter oppladningen mot neste VM-runde som er Rally Tyskland 18. august. Denne gangen er grusen byttet ut med asfalt.

– Asfaltrally har jeg aldri kjørt tidligere, så det blir spennende. Nå er det bare å reise hjem og trene på gokartbanen hjemme på gården, smiler rallytalentet.

For øvrig kjørte også pappa Henning Solberg (43) Rally Finland. Han stilte denne gangen i en standardbil, Ford Fiesta R5. Lørdag slet han voldsomt med servostyringen på bilen. Den erfarne rallyføreren kjørte likevel bra og ble nummer fire blant R5-bilene, det vil si klassen under WRC. Totalt ble han nummer 12, slått med snaue 11 minutter av totalvinner Kris Meeke fra England.

Kommentarer til denne saken