Mens onkel og fetter hadde sitt å stri med i Sigdalsrally, stod årets første løp i det latviske mesterskapet for tur for Oliver Solberg.

Da vi snakket med pappa Petter før helgen var han over seg av begeistring for raskeste tid på shakedown og tredje tid totalt, og med sprett ny bil og ny giv for sesongen skulle Solberg junior virkelig gi gass i helgen.

LES OGSÅ: Henning (45) herjet bak rattet i «brakka si» – og ble imponert over sønnen Oscar (20)

To år eldre Mārtiņš Sesks var det lite å gjøre med i klassen gjennom løpet, men unggutten  med kartleser Veronica Engan er strålende fornøyd med andreplass i klassen og niendeplass totalt i Rally Aluksne.

– Det var et veldig kult løp. Og det gikk egentlig bedre enn forventet og «speeden» var generelt bra gjennom hele løpet, sier Solberg.

Han har ett år på baken fra det latviske mesterskapet etter at han debuterte som 15-åring i fjor. Og læringskurven er bratt for en tenåring som Oliver.

Det merker han også selv.

– Ja, jeg merker spesielt nå at jeg kan kjøre fort uten å ta stor risiko. I fjor måtte jeg kjøre på høy risiko for å henge på, og det endte også i skogen. Pluss at jeg har fått støtte med å bygge bilen sjøl, det hjelper stort og det føles tryggere på en måte, sier Oliver.

Han ble altså nummer du, 1:22,0 bak vinner Sesks. I utgangspunktet var Junior-VM Ken Torn den raskeste i klassen, men trøbbel på første etappe sendte ham til en tredjeplass i klassen.

LES OGSÅ: Leier bil av halvbror – men Oscar vil kjøre fra pappa