Gå til sidens hovedinnhold

Blir å se døgnet rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet utvider bemanningen på Gatebil

Nå starter Gatebil på Rudskogen, det største arrangementet i Rakkestad gjennom året med 45.000 mennesker innenfor gjerdene i løpet av den ovale helgen. Mange har gjort sine forberedelser, deriblant politiet.

– Vi har en god del mannskap på jobb gjennom hele helgen. Vi har litt mer folk enn hva vi har hatt tidligere, sier politiførstebetjent Niels Lund ved Rakkestad lensmannskontor. 12–15 politibetjenter vil i løpet av helgen være til stede på gigantarrangementet. Det er noe mer enn tidligere. Målet har vært å få bemannet med politi døgnet gjennom. Lund legger ikke skjul på at det har er en krevende turnusøvelse for politiet under en tid med ferieavvikling, og at det er hentet ansatte fra hele Østfold.

– Vi har utvidet sånn at vi dekker noe mer av døgnet. Tanken er å fange opp ting som skjer og dekke noen tidspunkt der vi tidligere ikke har hatt folk på jobb. Nå er det folk hele døgnet, sier Lund.

Englevaktene på plass

Det er englevaktene Heidi Saxegaard Eriksen og Eli Uttakleiv glade for å høre.

– Veldig bra. Det er mye spørsmål etter politiet. Det skjer jo mye på et sånt arrangement, sier Eriksen som er i ferd med å pakke for å innta Gatebil-campen torsdag.

– Vi skal være til stede for å ta oss av dem som ikke er i stand til å ta vare på seg selv, sier Eriksen, som gjennom tiden har blitt et kjent og kjært innslag på arrangementet, og som deltakerne oppsøker om ikke annet for å ta en prat.

 

Gatebil har jobbet med å forebygge seksuelle overgrep, og englevaktene har kommet inn både å være et forebyggende element, men ikke minst ta seg av dem som trenger hjelp og støtte etter et mulig overgrep.

Ikke sexy jenter til slutt

Etter hvert har de to kvinnene hentet så mye erfaring, så mye går på rutine. Englevaktene mener at Gatebil har gjort mye for å forebygge overgrep. Belysning er et viktig tiltak, og det er også slutt på at underholdningen avsluttes med sexy jenter på scenen, som igjen kan føre til at fulle gutter ikke klarer å styre sine lyster.

– Det var det to gutter som gjorde oss oppmerksomme på. Det hadde jo ikke jeg tenkt på, sier Eriksen. Da englevaktene tok dette opp med ledelsen av Gatebil, endret de på rekkefølgen i programmet.

– Hvor mye sover en englevakt i løpet av en sånn helg?

– Ikke veldig mye. Vi er på plass på Gatebil-campen hele tiden, men noe søvn blir det, forsikrer Eriksen og er glad for innstrammingen om at det skal være rolig fra klokka 03.00. Hun synes det fungerer greit.

– En gatebil-helg er mest moro og veldig slitsomt. De aller fleste er hyggelige og morsom ungdom som er ute for å ha det moro, mest moro, fastslår Eriksen.

Brannvesenet gjør seg kjent

Rakkestad brannvesen har vanlig beredskap når Gatebil arrangeres.

– Vi vil under Gatebil-arrangementet kjøre vaktlagene ut for å gjøre seg kjent i området, og i tillegg sørge for at det er plass til de store bilene om det skulle skje noe, sier brannsjef Terje Romfog.

Kommentarer til denne saken