Gå til sidens hovedinnhold

FESTING: Russepresidenten på Mysen, Thea Bakke-Veiby (18) fra Trøgstad forteller at hun og tror mange har festet.

– Jeg tror mange følger reglene og fester med dem som de er i samme korhort med. Istedenfor at alle har møttes på ett sted slik som man egentlig pleier å gjøre i revyuka, så møttes heller folk i russegruppene som er på rundt seks til syv stykker, sier hun.

Mistet alt: Russepresident Ida Taraldsen (19) fra Trøgstad mener det er bra å ha en uke der russen kler seg i russedress.

– Det er fint at vi har noe glede i denne ellers veldig dystre tiden, mener hun. Taraldsen sier at hun har forsøkt å gjøre det beste ut av situasjonen.

– Som russ år har vi ikke fått gjort noen av planene eller arrangementene som vi satt opp. Derfor valgte vi å drikke for å prøve å ha revyuka så vanlig som mulig, sier hun.

BLÅRUSS: Leah Hagen (18) synes det var veldig gøy å se gangene på skolen fulle av røde og blå dresser et par uker siden.

– Det gjorde noe med energien til kullet og man så at samholdet ble bedre, sier hun. Hun har selv planlagt å være på buss i russetiden, og ikke tapt noen penger på dette. Koronaen har selvfølgelig påvirket russetiden hennes likevel, men viser til at det ikke bare er russen som har det tøft.

RØDRUSS: Russepresident Hannah Wetteegreen (18) og Vilde Vorpenes (18) synes det er veldig morsomt at russen prøver å finne på alternative begivenheter i russetiden.

De er begge på russebuss, men har ikke tapt noe penger på dette den dag i dag og prøver bare å gjøre det beste ut av situasjonen. De mener at det å gå i russedress på skolen hjelper på samholdet til kullet og revyuka ble de bedre kjent med flere nye elever.

BEGRAVER REVYEN: Maria Berger Teen (18) fra Trøgstad forklarer at mange har kledd seg i russedress for å begrave revyen som russen egentlig skulle ha hatt.

– Koronaen gjorde at vi mistet revyen og derfor er det fint at rektor har gitt oss lov til å gå i russedress slik vi ellers ville gjort, forteller hun. Hun legger til at hun syns det er fint at mange bruker foreldrenes dresser. – Det viser at det har vært en lang tradisjon.

RØDRUSS: Joakim Draget (18) og Eivind Haraldstad (18) har planlagt å være vandreruss i russetiden, og føler de egentlig ikke har merket så stor forskjell så langt med pandemien.

Det er selvfølgelig visse ting de har savnet, men de var med på revyuka og syntes dette var fint for kullet å ha på russedresser sammen. Guttene har ikke tapt noen penger på russetiden som en følge av korona og er veldig fornøyde med det.

Prøver å gjøre det beste ut av korona: – Jeg tror mange følger reglene og fester med dem som de er i samme korhort

For abonnenter