Flere fra Mysen har i dag fått svindel-SMS – advarer andre

lik ser SMS-en ut

lik ser SMS-en ut

Artikkelen er over 2 år gammel

En 25-åring fra Mysen skjønte fort noe skurret da hun fikk en melding fra «Posten».

DEL

EIDSBERG: – Det sto jeg hadde en pakke fra Elkjøp, og at meldingen var en siste påminnelse om levering. Vedlagt lå det en lenke, sier innringeren.

Kvinnen bet ikke på.

– Jeg hadde ikke bestilt noen pakke fra Elkjøp, men dro for sikkerhets skyld ned til Coop Extra i Mysen hvor de har post i butikk. Der fikk jeg vite flere hadde spurt om det samme, sier 25-åringen.

– Både e-postene og tekstmeldingene ser tilsynelatende ut til å være fra oss, og både logo og annet grafisk uttrykk benyttes for å lure deg. Og det skjer i stor skala. Faktisk mottar vi så mye som et titalls henvendelser til vårt kundesenter om merkelige e-poster og meldinger. Dette gir grunn til bekymring for oss, og vi anmelder alle forhold løpende, skriver Elkjøp på sin hjemmeside.

Hatt ti personer innom på én dag

Dette bekrefter Randi Homstvedt på Coop Extra i Mysen.

– Siden jeg kom på vakt klokken tre i dag har minst ti personer hatt spørsmål om den aktuelle meldingen, sa hun tirsdag kveld.

Pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff, sier selskapet har fått flere henvendelser i løpet av dagen.

– Vi kan dessverre ikke gjøre så mye med den aktuelle meldingen. Vår merkevare blir misbrukt av kjeltringer og svindlere nær sagt hele tiden. De ønsker ofte å spre en programvare, eller få folk inn på en nettside. Det er ganske enkelt å kopiere logoer slik at de fremstår mer troverdige. Selv om kundene heldigvis har blitt mer observante, anbefaler vi for sikkerhets skyld folk å laste ned Postens sporingsapp. Da er man garantert at informasjonen kommer fra oss, sier Eckhoff.

Så troverdig ut

Mysen-kvinnen som var en av flere som fikk meldingen ønsket å advare andre.

– Jeg får støtt og stadig useriøse meldinger, men denne så troverdig ut. Det kom automatisk opp at den var fra Posten. Selv om jeg er forsiktig når jeg får meldinger og mailer fra folk jeg ikke kjenner, kunne jeg fort ha trykket på lenken om jeg faktisk hadde bestilt noe fra Elkjøp, sier hun:

– Jeg ønsket å si ifra. Det er dritt hvis noen blir lurt av dette.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Årstein, kjenner ikke til saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken