Gå til sidens hovedinnhold

Dette synes Freddy er altfor billig på Stortinget

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter noen få dager på Stortinget er det flere «ting» Freddy Øvstegård undrer seg over. Blant annet hvorfor kaffen er så billig.

– Hvorfor skal en kopp kaffe her på Stortinget koste to kroner mens den på en gjennomsnittlig kantine på en videregående skole koster 20, 30 eller 40 kroner, spør Øvstegård.

– Bør stille spørsmål

Freddy Øvstegård er helt fersk på Stortinget og er nå faktisk den yngste representanten med sine 22 år. Men selv om han er uerfaren i sin nye rolle, betyr ikke det at han er ukritisk til «etablerte sannheter» på Stortinget.

Tvert imot.

– Jeg håper å stille spørsmål ved en del av de reglene. Det blir vi også oppfordret til av de «gamle» SV`erne. Noen regler er ikke intuitive. Hvis de ikke høres rett ut, bør man stille spørsmål ved de, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

LES MER: Nyvalgt stortingspolitiker fra Østfold tiltalt i straffesak på Vestlandet (SMAA+)

Ved «feil» bord

Sarpingen trekker fram et eksempel fra stortingskantina. Der er det faste bord for de ulike partiene. Under den første lunsjen klarte Freddy Øvstegård og en SV-kollega å sette seg ved «feil» bord.

De endte på bordet til Senterpartiet og det ble bemerket fra senterpartistene at det var hyggelig med gjester.

– Hvorfor er det egentlig slik at det skal være et SV-bord og et Senterparti-bord. Dette er noe jeg vil stille spørsmål ved, sier han.

LES MER: SV tar utjevningsmandatet fra KrF (SMAA+)

Vil bråke litt

Selv gikk han fra å være en «fattig» student til å ha en årslønn på over 900.000 kroner som stortingsrepresentant. Og nettopp den høye årslønna får han til å undre seg over hvorfor mat og drikke skal være så billig på Stortinget.

– Vi tjener ganske godt med den godtgjørelsen vi får her på Stortinget, men likevel har vi subsidiert kantine. Det synes jeg er litt rart. Man gjør seg noen tanker rundt dette. Kanskje skal jeg begynne å bråke litt om det også, sier han.

Snakket om barnefattigdom

Under trontaledebatten tirsdag entret Freddy Øvstegård talerstolen i Stortingssalen for aller første gang.

Da snakket han om en av sine kjernesaker – bekjempelse av barnefattigdom.

LES OGSÅ:

Tror ungdommen kan avgjøre årets valg: – Vi kan få oss en overraskelse på valgdagen

SV får 20.000 færre fattige barn bare ved å øke barnetrygden som ikke har vært prisjustert på 19 år 

Kommentarer til denne saken