Støtter Grethe Ingebritsen – mener svømmehallen burde blitt lagt et helt annet sted

Av
DEL

LeserbrevGrethe Ingebrigtsen i Meieriveien i Mysen sentrum går ut i dagens avis (mandag 17.juni) og forteller at hun ikke vil selge boligen sin til kommunen for at de skal rive den skal få plass til ny svømmehall. Hun synes det er trist at kommunen ønsker å fjerne hele det idylliske kvartalet i Meieriveien med sine særpregede boliger fra 1930-tallet.

SV har gjennom hele planleggingen av bad og skole støttet de samme tanker som kommer fram i intervjuet med Grethe Ingebretsen. Fra kommunestyrets talestol har jeg tatt boligene i Meieriveien i forsvar. SV var tidlig ute og mente at området i Storgata rundt Røde Kors-tomta/ Kulturkvartalet/ Festiviteten var absolutt best egnet for ny svømmehall i sentrum. En spennende offentlig bygning med fasade ut mot Storgata, og en langt billigere løsning enn den som nå er valgt av flertallet i kommunestyret.

Hva vil det koste å innløse flere boliger/tomter i Meieriveien? Vil politikerne i nye Indre Østfold kommune gå med på det? Vil det politiske miljø bruke ekspropriasjon (kjøp med tvang) for å rive en bolig? Er det slik velgerne tenkte seg at eiendomsskatten i Eidsberg skulle brukes til?

Planene med svømmehall og ny sentrumsskole i Mysen sentrum er avgjort av det sittende flertall (Høyre, Ap, V og KrF) i kommunestyret. SV skal ikke mane til omkamp. Men det er til ettertanke for flertallet at Grethe Ingebrigtsen med klare ord forteller at hun aldri vil selge sitt paradis av en bolig til kommunen for at de skal rive bygget.

Artikkeltags