Viken - pengegaloppen satt i system?

Av
DEL

Meninger3 fylker skal bli til ett stort VIKEN fylke noe som er en stor oppgave med mange muligheter. Viken skal ifølge vedtakene på Stortinget se på rasjonaliseringsgevinster og mulige innsparinger, denne intensjonen kan det se ut som flertallet i fellesnemnda til Viken ikke har fått med seg.

Når Frp i alle fylkene mener vi kan være nøysomme og bruke lokaliteter i Buskerud, Akershus og Østfold for lokalisering av VIKEN, ser det ut som vi ikke når fram med dette budskapet.

Vi mener at blant annet Galleriet i Oslo som eies av Akershus fylkeskommune og ligger tett på Oslo S kan brukes. Denne lokasjonen er noe av det mest sentrale en kan finne, med kort vei til Stortinget- regjering og Oslo kommune.

Flertallet i fellesnemnda for VIKEN mener tydeligvis at dette ikke er noen god idé, derfor velger de å se på tre mulige tomtealternativer på Lysaker, en postadresse som uten tvil genererer noen av Norges dyreste tomter.

Ferdig bygget er det stipulert en kostnad som hver for seg vil koste skattebetalerne et sted mellom 4–6 milliarder kroner. Ja, du leste riktig. Milliarder.

Vi mener dette ikke er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner, som i sine vedtak ser for seg en økonomisk gevinst ved å slå sammen flere fylkeskommuner.

Frp støtter vedtaket om å innføre parlamentarisme fordi dette vil ansvarliggjøre det politiske flertallet på en helt annen måte enn den styringsformen våre tre fylkeskommuner styres under i dag (formannskapsmodellen). Vi forstår at dette vil medføre flere heltidspolitikere, derfor har vi også ment at man må være nøkterne når det gjelder lønnsnivå og godtgjørelser.

Vi mener den politiske topplønnen i Viken ikke skal overstige en stortingsrepresentant godtgjørelse og vil holde fast ved det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags