– Igjen synes det som om Høyres manglende respekt for vedtak er avgjørende

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFellesnemnda vedtok 2.april at nye Indre Østfold kommune skal søke om deltakelse i forsøksordninga med statlig finansiering av omsorgstjenester (SIO), selv om nemnda selv vedtok det motsatte 4. desember 2018. Igjen synes det som om Høyres manglende respekt for vedtak er avgjørende, slik Thor Hals tidligere har uttalt som "et vedtak er kun gyldig til neste vedtak er gjort".

Betyr dette at det er helt greit å reversere alle vedtak posisjonen i fellesnemda har gjort frem til sammenslåinga i 2020 dersom det blir et maktskifte ved valget i høst?

SV har mange vedtak fra fellesnemnda vi er rykende uenige i, som f.eks. «innbyggertorg-modellen» og opprettelsen av kommunalt eiendomsselskap. Dermed er det duket for en storstilt opprydding av de håpløse vedtakene som er gjort uten vår medvirkning!

Kommunenes sentralforbund (KS) har uttalt om SIO at «det er urealistisk at en slik modell er bærekraftig». De fleste av forsøkets positive sider kommer av at det er fokusert på samhandling og økt kompetanse. Mener Høyre og FrP at det ikke går an å gjøre dette uten SIO?

H og FrP har bare fokusert på de midlertidige 4% ekstra midlene i forsøksperioden. Så vidt vi kan se er store deler av dette brukt opp på administrasjon og byråkrati. Hva skjer når perioden er over? Skal vi kutte tilsvarende? Hvor enkelt er det å kutte i byråkrati? Vi tror det blir tjenestene selv som kommer til å lide.

Hvis penger er det eneste Høyre og FrP er opptatt av i denne saken, burde de heller bruke kreftene til å få sin egen regjering til å øke budsjettene for helse- og omsorgstjenester i kommunene.

Artikkeltags